Отборът на ЦСКА успя да надделее с 3:1 над гостуващия Черно море в мач от 1/8-финалите за Купата на България, игран на стадион „Българска армия”. „Червените реализираха три безответни гола до 49-ата, след като Бисмарк Чарлс реализира първия си гол в дебюта си от първата минута за ЦСКА след само десет минути игра, наказвайки груба грешка на стража на Черно море Иван Дюлгеров. Георги Йомов удвои резултата в 39-ата от наказателен удар, за който варненци имаха сериозни претенции, а в 49-ата юношата на Славия реализира трети гол за домакините, давайки им нужното спокойствие. Капитанът на „моряците” Даниел Димов намали пасива на Черно море с попадение в 62-ата минута, но силите на гостите бяха само за това.

По този начин „червените” вече се класираха за ¼-финалите, а жребият за тази фаза на турнира ще се тегли в четвъртък, след като се изиграе последния мач от този етап между Славия и Монтана в студиото на DIEMA SPORT.

Отзивите след мача:

Акрапович: Първото полувреме побъркахме противника

Каптанът на Черно море с апел към БФС и съдиите

Илиан Илеив: С тези грешки, които направихме, няма как да продължим

Йомов: Бяхме мобилизирани и сплотени​


44 снимки

След пет минути игра нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо напредна и нахлу в наказателното поле на варненци, ала Дюлгеров улови. В десетата другият нападател в ЦСКА Бисмарк Чарлс вкара гол в дебюта си като титуляр за домакините. Иван Дюлгеров комбинира по земя с Владко Друбаров, а бранителят на "моряците" върна към стража. Бисмарк Чарлс пресира Дюлгеров, който сбърка, а Чарлс открадна и на празна врата откри за "червените" - 1:0.

В 19-ата Георги Йомов бе изведен добре вдясно към аутлинията и българинът центрира към Кайседо. Той не успя да засече топката с глава, която отиде в Тиаго, но ударът на португалеца бе блокиран от Дробаров. Миг по-късно Вион отново видя вдясно Йомов, но този път неговото центрирано бе избито в ъглов удар от бранител на варненци. В 25-ата минута Георги Йомов открадна топката от Виктор Попов и проби вляво в наказателното поле на гостите. Последва диагонален шут с десния крак на Йомов, но топката премина край левия страничен стълб на Дюлгеров.

В 32-ата минута ЖОрди Кайседо засече много дорбе центриране с глава от корнер, но Джером Синклер блокира пътя на топката и така лиши съотборникът си да реализира втори гол в срещата. Пет по-късно Брадли Мазику получи топката вляво и финтира навътре бранител на Черно море. Последва удар с десния крак на левия бек на ЦСКА, но Дюлгеров отклони с ръка встрани. До топката стигна Кайседо, който шутира от малък ъгъл, ала не намери очертанията на вратата - аут.

Емона Цончева/Lap.bg
38 снимки

Миг по-късно Джером Синклер действа индивидуално вдясно и някак топката се озова в Бисмарк Чарлс в наказателното поле. Даниел Димов застана на гърба на Чарлс, който се строполи на земята и реферът Чинков отсъди дузпа. Капитанът на "моряците", както и съотборниците му имаха претенции за това отсъждане, но в крайна сметка зад топката застана Георги Йомов, а Иван Дюлгеров нацели ъгъла и докосна топката, но тя все пак влетя във вратата му за 2:0.

В 49-ата минута проблемите при изнасянето на топката не спряха за Черно море, а Брадли Мазику и Жорди Кайседо спряха Виктор Попов. Бекът напредна отляво и погледна успоредно Гоерги Йомов, който спря топката и шутира силно по земя с десния крак, за да вкара трети гол в мача - 3:0.

В 55-ата минута Брадли Мазику шутира избита топка от корнер по диагонала, но Синклер от няколко метра не успя да засече и да я прати за четвърти път във вратата на Дюлгеров и играта се поднови с аут. Седем по-късно Даниел Димов успя да засече центриране от фаул с глава след центриране на Родриго, а капитанът на Черно море насочи перфектно топката с глава и намали - 1:3.

В 67-ата минута Родриго Енрике шутира мощно от дистанция, но ударът му прелетя над напречната греда на Густаво Бусато. Черно море взе инициативата след гола си и опита да притисне максимално своя съперник, но четвърт час преди края на създаде допълнителни проблеми на Бусато.

Шест минути преди края Буставо изпрати силно топката с шут към Жорди Кайседо, който се откъсна от защитата на Черно море, но при повеждането на топката си помогна с ръка и това бе отразено от страничния рефер. В 87-ата резервата Кери напредна отляво и стреля с левия крак, но над напречната греда на варненци - аут.

До края на срещата за ЦСКА в игра влязоха младоците Александър Бучков и Мартин Смоленски, които поиграха пет минути в София. 

FT / ЦСКА 3:1 ЧЕРНО МОРЕ

1:0 Бисмарк Чарлс (10)

2:0 Георги Йомов (39-дузпа)

3:0 Георги Йомов (49)

3:1 Даниел Димов (62)

Рефер: Волен Чинков (София)

Стадион: "Българска армия" (София)

Стартови състави:

ЦСКА: 30 Густаво Бусато - 2 Юрген Матей, 4 Мено Кох 🟨, 10 Георги Йомов (76' - Греъм Кери), 11 Петър Димитров Занев /к/, 15 Тибо Вион 🟨 (89' - Александър Бучков), 17 Бисмарк Чарлс (76' - Енрике Рафаел), 18 Брадли Мазику, 20 Тиаго Родригес (89' - Мартин Смоленски), 24 Джером Синклер, 30 Жорди Кайседо 🟨 (88' - Иван Турицов)

Черно море: 25 Иван Дюлгеров - 27 Даниел Димов /к/, 6 Виктор Попов (63' - Мартин Дичев), 28 Влатко Дробаров 🟨, 2 Цветомир Панов 🟨, 77 Стефан Велев (80' - Денислав Ангелов), 23 Пабло Гарсия (63' - Васил Панайотов), 10 Илиан Илиев, 72 Родриго Енрике, 29 Файсел Касми (80' - Велислав Ангелов), 20 Жозе Гомеш