Шефът на Съдийската комисия Йордан Сталев коментира някои от най-спорните ситуации в българския футбол в последните седмици. Той коментира ситуациите с недадените дузпи на мачовете ЦСКА - Левски, Арда - Царско село и най-прясната от всички: на мача за Купата на България Черно море - Левски. 

Според него, на битката във Варна реферът Ивайло Стоянов е трябвало да посочи бялата точка в полза на "сините". Той се върна и на дербито от септември, като обяви, че петричкият рефер тогава е трябвало да даде най-тежкото наказание в полза на "червените". А за ситуацията с претенциите на Левски за дузпа в следващата атака от онзи мач, сподели, че не си я спомня. Сталев обяви, че и Арда е трябвало да получи дузпа. 

"Има дузпа на Черно море - Левски и Ивайло Стоянов трябваше да отсъди такава. Реферът беше залегнал за нарядите за следващия кръг, но след тази ситуация вече него го няма в тях. Това е вътрешно решение и не е редно да коментирам колко време е наказан." 

"Нямаме ситуацията за дузпата от мача Арда - Царско село на монитора пред вас, но има дузпа за Арда, аз си спомням ситуацията, гледал съм я, мачът беше телевизионен. Там съдия е Станислав Ставров, той също не е на линия в нарядите." 

"От Левски - ЦСКА ситуацията: няма спор по този въпрос, абсолютна дузпа за ЦСКА, но неотсъдена от Ивайло Стоянов. След този мач два кръга той нямаше назначение. Да, сега ще бъде наказан за повече време. Не се сещам за другата ситуация, в която от Левски претендират за дузпа в този мач." 

"В определени ситуации реферите имат проблем с отсъждането на дузпи. Но ние ще работим за предотвратяване на тези слабости. Така или иначе, идеален човек няма", заяви Сталев и се върна на претенциите на Левски от съдийството във Варна, изразени в декларация. Според него, на столичния гранд не му е виновен реферът, че не е елиминирал Черно море. 

"Моето мнение във връзка с тази декларация е, че тя е несериозна. Това е най-меко казано. В нея не виждам нещо, заради което те имат причина да се оплакват. Сами видяхте две ситуации, в които те са облагодетелствани от съдиите. Не виждам причина, че тази неотсъдена дузпа да се отрази на Левски, защото те водеха до 91-та минута с 2:1. Съдиите не са им виновни, че не си вкараха дузпите и си изпуснаха преднината", сподели още Сталев.