Черно море започна подготовка за предстоящото домакинство на Септември София от 7-ия кръг на Първа професионална лига, който е в неделя от 18,45 часа. След двата почивни дни, които получиха "моряците" за успеха с 2:1 срещу Ботев в Пловдив, отборът проведе първа за седмицата тренировка на стадион "Тича" във Варна. 

В нея се включиха всички футболисти, с изключение на Цветелин Чунчуков, който все още бори разтежение в бедрото. Наравно с отбора вече тренират Георги Божилов и Мартин Костадинов. Двамата пропуснаха последните два мача на своя тим заради контузии. Божилов бе с травма в глезена, а Костадинов - с болки в адуктора. 

Черно море

източник: Gong.bg, Ивайло Борисов

Левият краен бранител Витиня пък направи операция заради скъсания ахилес по време на двубоя със Славия и вече се възстановява. Интервенцията бе извършена през миналата седмица във Варна, като засега няма яснота кога португалецът ще се завърне на терена. 

За днешната тренировка треньорът Георги Иванов повика в представителния тим двама от юношите старша възраст от школата на Черно море. Това са Мартин Дичев, който е ляв краен защитник и Петър Вуцов - полузащитник. 

Черно море

източник: Gong.bg, Ивайло Борисов

Утре Черно море ще тренира сутринта, а в следващите два дни отборът ще се готви следобед. Традиционната възстановителна тренировка на тима е в петък сутринта, а след заниманието в събота следобед тимът ще се качи на лагер в Националната спортна база "Спортпалас".