Капитанът на Черно море Георги Илиев коментира негативната серия от 10 мача без победа пред собствена публика и очакванията си за предстоящия в неделя мач с Локомотив Пловдив. Илиев е оптимист, че добрите игри, които показва отборът в последните мачове, най-накрая ще донесат успех. 

"Със сигурност има проблем от психологическо естество. Малко банално преди всеки домакински мач да говорим за очаквания, за победи, чупене на каръка... Не можем да кажем, че отборът играе слабо в тези вече 10 домакински срещи без победа. Направихме доста добри игри, но в крайна сметка загубихме...Отдавам го основно на психологическия проблем и малшанс", заяви Илиев.

"Как ще излезем за предстоящия мач с Локо Пловдив ще реши треньорът. Надявам се да е печелившо...Дано да успеем да преборим тази негативна серия. Тя тежи на нас, на феновете, на ръководството на треньорите - на всички."

"Последните две години в Черно море се смениха доста треньори. За да се сработи един нов отбор с нови футболисти трябва време. Надявам се ръководството да разчита повече на треньора, а треньорът да разчита повече на футболистите, които са привлечени в тима, за да може да се сформира това ядро и да стане този колектив, който всички искат."

Запитан как се чувства с новия си партньор в средата на терена Петър Витанов, Жоро сподели: "Не съм важният аз в този отбор и с кой ще играя, трябва да има вариативност и синхрон между футболистите. В изминалите няколко мача Пепи показа, че е доста добър и грамотен футболист. Добре пази топката и със сигурност има бъдеще във футбола и то много добро".

Илиев сподели очакванията си за мача с Локо Пловдив: "И в отбора на предстоящия съперник има доста промени. Нов треньор, с нови футболисти. Надявам се да използваме това нещо и да победим в неделя. Козът ни за този мач е добрата игра, която показваме последните срещи. Липсват резултати, но за мен има един баланс и в крайна сметка ще започнем да побеждаваме. Не може винаги загуби. Сигурен съм, че добрите дни за Черно море предстоят. Вярвам, че с добрата игра пак ще напълним стадиона. Хората искат да гледат добър футбол и да се наслаждават на победи."