Наставникът на Черно море Илиан Илиев изрази надежда, че скандалът с детектора на лъжата от края на миналия сезон, след който бяха освободени петима основни играчи на тима, ще бъде забравен скоро. Георги Илиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Петър Витанов и Георги Китанов се провалиха в отговорите си дали са играли симулативно в мача с ЦСКА и вече не са при "моряците". 

Специалистът изрази надежда, че от предстоящия сезон идва ново начало и за варненския тим, и за самите футболисти, така че този скандал да остане назад в миналото. Илиев говори пред Evima Sport. 

"Дайте да не навлизаме в тази тема със скандала с детектора на лъжата и да няма спекулации. Дано всичко това се забрави - както футболистите, така и клубът да продължат напред. Не тръгваме от нулата, но гоним българи, а взимаме чужденци. Какво ни казаха от ръководството? "Работим и това е", коментира Илиев. 

Специалистът коментира, че сега целта пред него е да изгради отново отбор и най-много съжалява, че се е разделил с български играчи и сега трябва да ги замести с чужденци. Лятната селекция на "Тича" изглежда е към приключване. 

"След като отминат нещата след време, цялата тежест ще падне върху нас. Няма да питат къде са играчите, а какви са резултатите. Каква е целта пред Черно море? Да изградим отбор. Заради неприятни неща ни напуснаха основни футболисти, а пък Радослав Василев предпочете оферта на друг клуб."

"Искам да имаме едно добро представяне. Сега има футболисти, които работят много добре. Когато обаче дойдат истинските мачове, психиката им не издържа. При нас не е имало отлив на феновете. Като победихме Левски, ЦСКА и Лудогорец стадионът започна да се пълни", сподели треньорът и коментира летните действия при конкуренцията. 

"ЦСКА, Левски и Лудогорец се подсилват усилено. Влагат се много пари. С финанси се взимат по-класни играчи. Берое се приближава до тях. Арда вижте какви играчи взима и какви условия се предлагат. Това е добре за българския футбол", заяви още Илиев.