Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че приоритетна цел на неговия тим по време на летния трансферен прозорец ще бъде привличането на още един централен бранител. След първата тренировка на „моряците” наставникът поясни, че не включва в сметките си бранителят, който кара проби в неговия тим.

„Започваме с някои промени. Мартин Минчев е с националния отбор, докато Иван Дюлгеров получи малко повече почивка. Имаме един нов футболист – Жордао, крило от Португалия. Имаме централен бранител на проби, като търсим още един централен, един халф и нападател, ако наш български играч, с който сме говорили, откаже да дойде”, каза Илиев.

„Не е толкова лесно в началото на трансферния прозорец. Всички изчакват. Продължаваме да търсим. Младите момчета, които подписаха, също ги знаете кои са. Общо взето, това е. Трябват ни четири човека, в това число и ляв бек, какъвто забравих да спомена по-рано.”

„Защитникът, който кара проби при нас, е високо, здраво момче, със силен ляв крак. Играе във втора дивизия в Португалия, но не е португалец, а от Кабо Верде. Трябва да покаже на лагера качества, за да си заслужи договора. Неприятното е, че ни напуснаха основни хора и в защитата трябва да търсим внимателно. Българи, с които преговаряхме и искахме при нас, предпочетоха да отидат в други отбори. Малко изненадващо за мен, но…”

„Аз съм го казвал и преди – не деля хората на българи, чужденци, млади и стари. Когато излезе отборът и играе, дали печели или губи, го прави отборът Черно море, не отделните футболисти и треньори. Затова няма голямо значение. Видяхте – предната година беше добре, защото имахме основа от добри български футболисти, които по-бързо се адаптират в обстановката. С чужденците е по-трудно. Като нямаме други опции от нашия пазар, ще търсим други варианти.”

„Жордао е бърз футболист за атаката. Такъв търсим и още един, ако евентуално Мартин Минчев го продадат. Не, че има нещо, говорим принципно.”

„Единственото ми притеснение е да намерим централни защитници, но и тези, които са тук, ако се наложи, ще играем с тях. Никой не се е предал, никой няма да хвърля кърпата. В полузащитата и в атака запазихме горе-долу отбора, така че там можем да търсим някои опции. На този етап по-важни са попълненията в защита.”

„Целите са нормални. На първо време трябва да направим отбор. Целите са лесни да ги поставяме. Нека да не прибързваме преди да видим къде сме.”

„Георги Божилов? Не е готов да започне подготовка. Няма никакъв проблем да остане, говорили сме с ръководството, въпросът е да си оправи ахилеса. 6 месеца не са малко време. Преди седмица отиде за коригиране на едно леко възпаление в глезена. Някъде към 24-и трябва да свърши физиотерапията и той трябва да каже готов ли е да почне с нас в Банско или ще се присъедини към нас тук.”

„Търсим вратар, защото имаме нужда от трима. Търсим такъв играч. Както винаги – чакат играчите да намерят нещо в по-централна Европа, после щом затворят пазарите, се насочват към нас.”

„Кой ще бъде капитан сега ли? Не сме говорили. Със сигурност сега да казвам име, няма смисъл. Има време да го направим. Не е важно кой е с лентата, важно е вътре в отбора кой се чувства лидер. Това е по-важно”, завърши Илиев.