Черно море стартира контролите в Турция срещу тима на елитния полски Медж Легница. Спарингът на "моряците" е утре от 16 часа (15 часа българско време) на тренировъчната база край хотелския комплекс. 

През миналия сезон отборът завърши на 1-о място в местната втора дивизия и спечели историческа промоция за Екстракласата за първи път в своята 48-годишна история. В момента тимът се намира на 12-о място във временното класиране с 5 победи, 6 равенства и 9 загуби в 20 мача.

Сред лидерите на отбора са бившите полски национали Войчех Лободжински и Лукаш Гаргула, който участваха с Дружина полска на Евро‘2008. 

Освен това треньорът Доминик Новак разчита на двама национали на Естония – Артур Пик и Хенрик Ояма, както и на един на Финландия – Петери Форсел. В състава има също трима испанци, ганаец, хърватин, сърбин и украинец.

Иначе в понеделник "моряците" стартираха седмицата с двуразово занимание. Всички футболисти се готвят на пълни обороти, с изключение на контузените Георги Божилов и Васил Панайотов. Двамата тренираха във фитнеса. Наравно с отбора се включи Мехди Фенуш.