"Бих заменил всяка награда или успех, който сме постигнали през този сезон, за да не се беше случвало това, което се случи при нас в последните дни", коментира треньор номер 1 през този сезон в Анкетата Футболист на футболистите Илиан Илиев.

Неговият Черно море отиде без шестима основни играчи в последния си мач за първенство срещу Лудогорец и падна с 1:4. Часове по-рано беше разпространена информацията, че футболистите Георги Илиев, Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов са отстранени по решение на ръководството.

"Сега трябва да започваме всичко отначало. Да, 10 човека вече не са част от отбора и това е решение на ръководството, няма как да го обсъждаме. Сега просто се слага кръст на това, което направихме, защото в първенството отборът от 10 години не е завършвал на 5-о място", заяви още Илиев.

Илиев сподели, че не е било приятно да минават на детектора на лъжата, но са го направили доброволно.

"И вместо да се радваме, то се получи една ситуация, която не е никак приятна", коментира още Илиан Илиев. Той отказа да коментира резултатите от детектора, на който са били подложени уличените играчи.

На въпрос като има спомени за мача с ЦСКА във Варна дали се е усъмнил в поведението на футболистите си, Илиев отговори: "Ако един треньор се съмнява във футболистите си, трябва да спре с футбола".

Попитан защо си тръгват четирима играчи, той отговори: "Радослав Василев и Кононго получиха предложения за нови договори, но не се съгласиха с условията и напускат. Мехди Фенуш и Жоаким пък си тръгват, защото не получават достатъчно игрово време и искат да имат по-голям шанс да играят. Наистина никой треньор не може и не бива да повярва в това, което се случи. Ако някой греши, то най-много грешим ние, треньорите. Вече 7-8 дни не можем да се осъзнаем."

"А кога дойде решението въпросните шестима футболисти да бъдат изгонени, това стана в сряда. Ръководството каза, че не можем да разчитаме за в бъдеще на тях и точка. Аз лично имам договор за още една година и сега трябва да търсим нови играчи, а дали ще остана, ще преценявам", завърши бившият полузащитник. /БТА

Тодор Неделев стана "Футболист на футболистите"

Илиан Илиев бе избран за номер 1 при треньорите в Първа лига