Отборът на Черно море записа ценна победа при визитата си на Дунав в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Гостите се наложиха с 1:0, а голът бе дело на Бирсент Карагарен, който имаше нещастието да си реализира нелеп автогол през първото полувреме.

След днешния успех варненци се изкачиха на шесто място във временното класиране с актив от 24 точки, докато Дунав остава на предпоследна позиция в таблицата с едва 11 точки.

Дунав – Черно море минута по минута.

Домакините от Дунав започнаха по-добре двубоя и бяха тимът, който диктуваше темпото в първите минути. Възпитаниците на Малин Орачев предпочитаха да атакуват предимно по-фланговете, където пробваха няколко опасни центирания пред вратата на Емил Михайлов, но вратарят на гостите се справи.

Противно на логиката обаче, Черно море бе тимът, който успя да открие резултата. При първата си опасна атака в мача, гостите съумяха да поведат, но не и без помощта на домакините. След хубава атака отдясно, топката попадна в Георги Илиев, който финтира бранител и центрира в пенатерията. Мариян Огнянов пробва да нанесе удар, но не уцели топката, която за него късмет се удари в крака на Бирсент Карагарен и влетя във вратата на домакините.

Следващото добро положение в мача отново бе за Черно море. Атанас Зехиров получи на добра позиция и пробва да намери нахлулия в наказателното поле Сукуна, който стреля, но след лек рикошет топката излезе в аут.

Най-добрата възможност за Дунав през първата част бе на сметката на Мирослав Будинов. Централният нападател на домакините засече центриране на Шопов от корнер, но топката профуча на сантиметри от напречната греда.

Малин Орачев: Много брак

До почивката домакините пропуснаха още две възможности чрез Васил Шопов.

През второто полувреме гостите от Варна се върнаха да бранят крехката си преднина, приемайки играта дълбоко в своята си половина. Възпитаниците на Емануил Луканов предпочетоха да действат на контраатака, като в два от случаите бяха много близо до втори гол.

Първо Антон Огнянов пропиля великолепна възможност, след като се откъсна по лявото крило, навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но вратарят на Дунав успя да избие в корнер.

В 66-ата минута Георги Илиев изведе по отличен начин Александър Цветков отдясно, той се откъсна и пусна остро подаване към Сукуна в наказателното поле, който обаче не успя да засече добре топката и да отправи удар към вратата.

Луканов: С такова поведение няма да имаме проблем за шестицата

В продължението на срещата Амаду Сукуна се откъсна очи в очи с вратаря на Дунав Станислав Антонов, но ударът му бе отразен от стража на домакините.

Така Черно море взе ценни три точки при визитата си в Русе и по този начин записа втора победа с 1:0 над „драконите“ през сезона. 

ДУНАВ – ЧЕРНО МОРЕ 0:1

0:1 Карагарен (автогол) 13'

Дунав: 86. Станислав Антонов, 21. Олексей Ларин, 5. Тейнур Марем, 23. Христофор Хубчев, 4. Петър Патев, 11. Диян Димов, 8. Карлос Жатоба, 10. Васил Шопов, 14. Божидар Васев, 7. Бирсент Карагарен, 9. Мирослав Будинов

Черно море: 33. Емил Михайлов, 5. Стефан Станчев, 6. Александър Цветков, 11. Амаду Сукуна, , 15. Александър Александров, 18. Атанас Зехиров, 21. Георги Русев, 22. Мариян Огнянов, 23. Илиас Хасани, 66. Орлин Старокин, 81. Антон Огнянов