Берое посреща Черно море в първия мач от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 15 часа на стадиона под Аязмото. Този мач можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и в ефира на "Дарик". 

Берое допусна най-тежката си загуба от началото на сезона в предишния мач при гостуването на Ботев Пловдив с 1:4. Старозагорци нямат повече право на грешки, ако искат да се задържат в топ 4. Още повече, че Берое допусна две загуби в последните си три мача.

В същото време Черно море продължава колебливото си представяне от началото на сезона, а на всичко отгоре двамата старши треньори имат проблеми с окомплектоването на своите състави. Старозагорци са без наказания Меска и контузения Ерол Елкан. 

Те влизат в този мач след 1:4 срещу Ботев Пд в миналия кръг, което беше най-тежката загуба на беройци през настоящия шампионат, като в първите 16 кръга никога не бяха допускали по повече от един гол на мач.

Берое продължава да е отборът, който единствен не е допуснал загуба на свой терен през сезона – 6 победи и 2 равнества и само 3 инкасирани гола.

Мартин Камбуров се разписа в 6 от последните 8 двубоя на заралии в първенството (общо 8 гола), като само Клаудиу Кешерю (Лудогорец) е вкарал повече попадения от него в този период – 10.

Черно море е в серия от 5 поредни загуби на чужд терен, при които неизменно вкарваше по един гол - последователно 1:3 срещу ЦСКА, 1:5 срещу Лудогорец и 3 пъти по 1:2 срещу Ботев Пд, Ботев Вр и Септември.

Радослав Василев вкара първия си гол за варненци при своя дебют за моряците точно срещу Берое – на 17 февруари т.г. при домакинската загуба с 1:4. Първият му гол в старозагорската врата въобще бе с екипа на Славия – на 23 ноември 2014 г. за крайното 1:1 под Аязмото.

Халфът на Черно море Петър Витанов ще изиграе своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му бе за ЦСКА на 14 декември 2013 г. при 7:0 над Любимец.