От БФС са отправили запитване до Черно море и ЦСКА във връзка със скандала в Първа лига от миналия месец, когато стана ясно, че има съмнение към футболисти на "моряците" за симулативна игра в мача с "червените". Отговор е пристигнал само от ЦСКА, като към този момент се очаква и становище от страна на варненския клуб.

"На този етап БФС изпрати запитване към двата отбора какво е тяхното мнение по този въпрос. Ние бяхме сезирани от пресата, от журналистите. Изпратихме по едно едно писмо-запитване. Това можем да направим. Не знам какъв полиграф е правен, нямаме изследванията - на нас нищо не е изпратено. С вас можем да седнем и да си гадаем. Знам само, че МВР не се е занимавало с полиграфа. Не мога да отправям никакви обвинения към нито един от двата отбора, тъй като нямам никакви доказателства и ще бъде смешно", коментира пред bTV председателят на Комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев.

Още по темата:

Кралев за махнатите от Черно море: Притеснително щеше да бъде, ако бяха останали

Развитие: Вторият полиграф в Черно море сякаш е манипулиран?

Черно море разплита казуса с изгонените, БФС чака доказателства

"Дали случаят компрометира феърплея в първенството? Не, в никакъв случай. Имаше един случай, когато УЕФА ни сигнализира, а и ние имахме тук сигнали, за уреждане на мачове, за коефициенти и по този повод клубът Верея беше санкциониран - първоначално беше глобен и предупреден, след което беше изваден от състава на "А" група. Другото са ваши съмнения, всичко трябва да се докаже. На този етап нямаме данни за Черно море, на които да стъпим и да се докаже", каза още той.

Както е известно, преди последния кръг от шампионата, в който Черно море гостува на Лудогорец, "моряците" извадиха от своя състав шестима футболисти. Впоследствие се разбра, че въпросните играчи са били подложени на детектор на лъжата, а въпросите на теста са свързани със срещата Черно море - ЦСКА(1:3) от 4 май 2019 година. Футболистите не са издържали първия тест и затова са били отстранени от отбора.