Битките в огромна част от европейските първенства приключиха, тимовете излязоха в заслужена почивка, а участниците в европейските турнири от там вече са ясни. Но в родния футбол все още предстоят напечени битки за падането на последните въпросителни. 

Такава ще е и тази между Левски и Черно море на "Герена" от 20:30 часа в четвъртък. Двата тима ще определят последния български участник в Лига Европа и с това ще сложат край на кампаниите си, които започнаха преди повече от 10 месеца. 

"Сините" излизат в този бараж като трети в крайното класиране, докато "моряците" се пребориха за участие в него през мачовете от долната половина и плейофите след края на груповата фаза в нея. 

Безспорно грандът от София, който днес празнува и 104-ия си рожден ден, е този, който е задължен да се пребори за квотата. Левски беше близо до осигуряването ѝ още на 9 май, но тогава загуби финала за Купата на България и остана вторият, но по-дълъг и трънлив път към нея. 

Варненци отдавна обявиха, че участието в Лига Европа не им е самоцел и излизат в този мач психически освободени. Наставникът им Илиан Илиев пък ще е изключително мобилизиран да се докаже срещу бившия си тим, на който винаги скача сериозно, с който и отбор да играе срещу него. И днес със сигурност ще е настроен за реванш. 

Той няма и толкова сериозни проблеми със състава. Аут са контузените Мариян Огнянов и Дани Кики, но за тяхното отсъствие се знаеше отдавна. Наказани са Стефан Станчев и Николай Минков, но те имат по-периферни роли. 

Доста повече главоболия се струпаха на главата на колегата му Делио Роси в края на сезона. Освен справянето с психологическия натиск от загубения финал за Купата, той има и множество кадрови проблеми със състава. 

Аут заради травми са вратарят Николай Кръстев, основният защитник Милош Цветкович, ключовият халф Филипе Нашименто, нападателят Ривалдиньо и крилото Жерсон Кабрал. След лечение на травма в сметките се завръща халфът Хали Тиам, но той едва ли ще е титуляр. Отново в групата е и нападателят Серджиу Буш, който беше с контузия доскоро. 

Този мач започва в 20:30 часа и ще можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT. Онлайн ще можете да го проследите на платформата ни PLAY DIEMA XTRA, а за вас минута по минута ще го следим и на GONG.BG