Собственикът и президент на Царско Село – Стойне Манолов за пореден път подчерта, че не приема наложената от БФС глоба във връзка с участие в съмнителни мачове. Бизнесменът заяви, че „определени хора” се опитват да го вкарат в обяснителен режим и да дестабилизират клуба, като съсипят неговото реноме.

За пореден път босът на „царете” изрази готовност да търси правата на своя клуб пред съда.

„За съжаление не получихме обяснение защо бяхме глобени. Определено смятам, че това, което се случи тук има привкус на набеждаване. За мен лично е някакво активно мероприятие на определени хора, които се стараят да дестабилизират клуба и да го поставят в светлина, която абсолютно не отговаря на истината. Разбира се, ние ще си търсим правата. С всеки, който се опитва да ни набеди, ще се срещнем в съда”, каза Манолов.

„Много съм огорчен. Трябва да давам обяснения, опитват се да ме вкарат обяснителен режим. В такъв по-скоро трябва да са хората, които твърдят тези неща. Ако имат някакви доказателства, нека излязат пред цяла България и ги покажат. Ако има някъде някаква вина, призовава прокуратурата да се намеси и да бъде безкомпромисна към подобни действия.”

„Аз смятам, че сме готови на 100 процента да приемаме мачове тук. Проблемът е, че трябва да се събере комисия, в която да има хора от общината, от Министерството на спорта, Футболен съюз, пожарна и изобщо всички институции, за да получим необходимия лиценз. Практически ние сме готови и искрено се надявам, че ще играем на собствения си стадион следващия ни домакински мач”, добави Манолов.