Ботев Враца победи Черно море с 2:1 в първия неделен мач от 14-ия кръг в Първа лига. На стадион "Огоста" в Монтана врачани записаха едва втората си победа в последните 9 двубоя след вихрени 5 минути през второто полувреме, в които Юлиян Ненов и Валери Божинов вкараха за победата. 

Черно море успя само да намали пасива си чрез Жоржиньо и така продължава неубедителното си представяне през сезона с четвърта поредна загуба като гост. Със спечелените три точки Ботев изпревари Дунав Русе и вече е 10-и в класирането с 15 точки. Черно море пък е на осма позиция с 18.

Първите 45 минути на двубоя във Враца определено няма да се запомнят от някого, защото в тях удар в очертанията на някоя от двете врати така и нямаше. 

Домакините отправиха общо 5 изстрела спрямо само 1 за гостите, но "моряците" като че ли организираха малко по-качествените атаки. Най-сериозното положение дойде в добавеното време, когато Мариян Иванов стреля с глава на сантиметри встрани от страничния стълб.

Но колкото и скучно да бе първото полувреме, то чакането си струваше заради интересната втора част, в която паднаха три гола. Още началото сякаш подсказа затова, което предстои. Удар от далечно разстояние на Георги Божилов бе спасен блестящо от Красимир Костов, а Ради Василев не успя да се възползва при добавката. 

В ответната атака домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Стефан Станчев, но съдийски сигнал нямаше.

В 56-ата минута пък Красимир Костов отново демонстрира добър рефлекс след хубав изстрел от фаул на Атанас Зехиров.

На фона на играта може би малко изненадващо домакините бяха тези, които откриха резултата. Това се случи в 60-ата минута след прекрасна комбинация. Тя стартира от Валери Божинов, който с бърз и хитър пас изведе много качествено Емил Стоев. Той напредна към вратата, след което в точния момент подаде надясно към Юлиян Ненов. Капитанът в днешния двубой пък хладнокръвно прати топката в далечния ъгъл.

А само 4 минути по-късно авансът на врачани бе удвоен като ролите този път бяха разменени като в голмайстор се превърна Валери Божинов. Звездният нападател се възползва от хубаво центриране на Ненов и без проблеми реализира с глава в опразнената врата.

Гостите реагираха мигновено с две смени като в игра влязоха Жоржиньо и Ндонгала на местата на Зехиров и Василев.

Именно една от смените донесе и намаляване на пасива, след като в 71-ата минута Жоржиньо реализира за 2:1. Той получи прекрасен мек пас от Васил Панайотов, който го намери между двама бранители на съперника. Жоржиньо пък качествено пое топката и мигновено я пусна покрай Краси Костов.

<

До края "моряците" опитаха да стигнат до равенство, но нямаха особено добри идеи в преден план, а и домакините се отбраняваха качествено, което им позволи да съхранят трите точки.

Вижте как се разви двубоят минута по минута.

А ето и кой е вашият Играч на мача:

FT
Ботев Враца Ботев Враца
Черно море Черно море
2
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Валери Божинов 38.24%
2. Лудогорец Юлиян Ненов 27.94%
3. Лудогорец Васил Панайотов 8.82%
4. Лудогорец Жорже Алвес-Жоржиньо 7.35%
5. Лудогорец Красимир Костов 5.88%
6. Лудогорец Мартин Минчев 2.94%
7. Лудогорец Мирослав Енчев 1.47%
7. Лудогорец Атанас Зехиров 1.47%
7. Лудогорец Георги Божилов 1.47%
7. Лудогорец Юго Кононго 1.47%
7. Лудогорец Петър Атанасов 1.47%
7. Лудогорец Венцислав Керчев 1.47%
8. Лудогорец Аристоте Ндонгала 0%
8. Лудогорец Ивайло Михайлов 0%
8. Лудогорец Георги Илиев 0%
8. Лудогорец Емил Стоев 0%
8. Лудогорец Георги Вълчев 0%
8. Лудогорец Андреас Васев 0%
8. Лудогорец Даниел Генов 0%
8. Лудогорец Даниел Гаджев 0%
8. Лудогорец Йордан Апостолов 0%
8. Лудогорец Костадин Гаджалов 0%
8. Лудогорец Мариян Иванов 0%
8. Лудогорец Благой Макенджиев 0%
8. Лудогорец Стефан Станчев 0%
8. Лудогорец Пламен Димов 0%
8. Лудогорец Патрик Андраде 0%
8. Лудогорец Радослав Василев 0%