Черно море посреща Берое в първия официален мач и за двата състава за 2018 година. Срещата е от 17.30 часа и ще може да бъде проследена с Gong.bg, по GONG PLAY, по PLAY DIEMA XTRA, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Преди двубоя старозагорци заемат временното четвърто място в класирането с 34 точки, докато варненци са седми с 25. Двубоят има отношения към местата, които отборите ще заемат в края на редовния сезон в първата шестица.

Срещата има своята сантиментална страна, тъй като актуалният наставник на „моряците“ Илиан Илиев ще се изправи срещу „заралии“, които ръководеше в миналото.

По време на паузата варнеци се подсилиха с Мехди Фенуш, Дани Кики, Аристоте Ндонгала и Радослав Василев. За сметка на това бяха напуснати от Емил Михайлов, Евгений Боровик, Александър Александров, Илия Миланов, Ондрей Сукуп, Орлин Старокин, Антон Огнянов, Цветелин Чунчуков и Амаду Сукуна.

Срещата на стадион „Тича“ пропуска наказаният за два мача Илияс Хасани.

Балансирано се представиха варненци в контролите, като записаха три победи, две равенства и три загуби.

В лагера на стаозагорци новите попълнения са едва три – Георги Аргилашки, Иван Бандаловски и Рубен Бригидо. Толкова са и напусналите – Михаил Михайлов, Богомил Цинцарски и Пламен Тенев.

Пет победи и две загуби записаха момчетата на Александър Томаш в контролите.