Рано тази сутрин отборът на Черно море отпътува за Турция с група от 26 футболисти. В южната ни съседка "моряците" ще проведат основната част от зимната си подготовка, а треньорът Илиан Илиев ще има на разположение 23 полеви играчи и трима вратари.

Освен нападателят Мартин Минчев, халфът Лъчезар Йорданов и стражът Иван Дичевски, наставникът на варненци взе с мъжете още трима юноши от школата на клуба. С представителния тим ще се готвят талантите, състезаващи се в Елитната група до 19 години, Виктор Попов, Петър Вуцов и Мартин Дичев.

Черно море ще изиграе четири контроли на турска земя. На 22 януари "моряците" срещат тима на Медж Легница (Полша), на 24-и Арка Гдиня (Полша), на 28 се изправят срещу Вардар Скопие, а на 30-и ще мерят сили с Олександрия (Украйна).

Отборът се прибира във Варна на 1 февруари, а на 6-и ще изиграе две контроли в един ден. Съперници ще са тимовете на Лудогорец 2 и Дунав Русе. На 9 февруари Черно море се изправят срещу тима на Поморие, като преди срещата ще бъде представен отборът за пролетния дял от шампионата.

Групата на Черно море за лагера в Турция:

Вратари: Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Иван Дичевски

Защитници: Стефан Станчев, Виктор Генев, Пламен Димов, Юго Кононго, Цветомир Панов, Мирослав Енчев, Мартин Костадинов, Виктор Попов, Мартин Дичев

Халфове: Георги Илиев, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Мехди Фенуш, Аристот Ндонгала, Родриго, Петър Витанов, Дани Кики, Лъчезар Йорданов, Петър Вуцов

Нападатели: Жоржиньо, Георги Божилов, Радослав Василев, Мартин Минчев