Черно море победи Верея с 2:0 в първи двубой от 24-ия кръг на Първа лига на "Трейс Арена" в Стара Загора. Головете за успеха реализираха Георги Илиев в 28-ата минута и Радослав Василев в 63-ата минута. В 87-ата минута на срещата Иво Иванов от Верея фаулира много грубо Ндонгала и беше изгонен с директен червен картон.

Домакините опитаха да бъдат равностоен съперник на "моряците" и това им се отдаде поне до 28-ата минута на мача. Денислав Станчев от домакините опита на два пъти мерника си към вратата на Дюлгеров, но не сполучи.

Ндонгала имаше на три пъти възможности да открие резултата, но или пращаше топката над вратата, или в ръцете на Ганев.

В 28-ата минута Черно море откри резултата, като Георги Илиев беше в отлична позиция и довкара топката след удар на Василев. При ситуацията за гола, при паса към Станчев се получи измамно впечатление, че има засада, но такава нямаше. Самият играч центрира към наказателното поле на Верея, а от там Илиев прониза вратата, като беше точното място след удар на Василев и отбита топка от Ганев.

Георги Илиев стреля отлично от пряк свободен удар в 33-ата минута, но Ганев беше на ниво. Васил Панайотов в 41-ата минута от неудобна позиция стреля извън наказателното поле, но Ганев улови топката. Така след 45 минути гостите от Черно море води с минималното 1:0.

В 63-ата минута на двубоя Черно море реализира втори гол. Автор на попадението стана Радослав Василев, който получи пас от Ндонгала и от малкото наказателно поле направи резултата 2:0 в полза на момчетата на Илиан Илиев.

Десет минути по-късно от пряк свободен удар Жоржиньо пробва мерника си, но топката беше уловена от Ганев. До края на мача Жоржиньо, Василев, Кики и Панайотов пропуснаха да направят резултата още по-изразителен. В 87-ата минута безумно нарушение на Иво Иванов, който се хвърли в краката на Ндонгала принуди съдията Гидженов да го изгони.

След този успех Черно море е на 6-ото място с актив от 40 точки, а Верея е на последната позиция в класирането с актив от едва 6 точки.

Съставите на двата отбора:

Верея: Ганев, Мачадзе, Иванов, Дмитрий Иванов, Рубин, Нтойа, Доброволски, Рудика, Ковальов, Станчев, Рюстемов

Черно море: Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Станчев, Ндонгала, Панайотов, Витанов, Родриго да Силва, Василев, Илиев

съдия: Радослав Гидженов