Официална позиция по казуса с шестимата изгонени играчи ще има от ръководството на Черно море днес. Очаква се шефовете да разкрият позицията си по целия случай на сайта на клуба и да разкрият подробности за решението си. 

Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Виктор Генев, Георги Китанов, Пламен Димов и Петър Витанов бяха извадени от състава в навечерието на последния мач за сезона срещу Лудогорец, защото са се провалили на тест с детектор на лъжата и не са отговорили задоволително на въпроси дали са взимали пари от друг отбор, в случая ЦСКА. 

"В понеделник ще излезем с декларация на сайта във връзка с всички слухове и инсинуации, които се писаха и казаха в последните дни", заяви пред "Меридиан Мач" изпълнителният директор на варненци Марин Маринов.

В същото време, комисията в БФС, която трябва да вземе отношение по случая, все още чака официални документи. Става въпрос за Комисията по етика и феърплей с председател ген. Васил Василев, който е и бивш директор на "Национална полиция". 

"Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко трябва да отиде в Прокуратурата. Ние чакаме доказателства. Както знаете, не сме разследващ орган, а към момента не сме получили нищо, така че няма какво да коментираме."

"Ако се докаже нещо неправомерно, има си Наказателен кодекс, по който всеки ще бъде санкциониран. По отношение на играчите, те също ще си понесат последствията", сподели Василев пред "Меридиан Мач" и добави, че всичко може да се разплете в много кратки срокове.