Черно море победи Пирин с 2:1 в двубой от 27-ия кръг на Първа лига (втора осмица, група А). 

Черно море откри резултата с отличен гол на Мартин Минчев в 7-ата минута на двубоя и асистенция на Фенуш. В 10-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар за Пирин от страна на Хендерсън, Сандев чукна топката към Преслав Йорданов, който изравни резултата. В края на първото полувреме след отличен пас на Фенуш Георги Илиев с удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:1 за Черно море. Така Морето постигна първи успех у дома от лятото. Пирин завърши мача с 10 души след червен картон на Сандев в добавеното време на двубоя.

Двата тима започнаха вихрено и си отбелязаха два гола в рамките на 4 минути. Първо Меди Фенуш пусна отличен пас на Минчев, който с отличен удар откри резултата в 6-ата минута. Гостите от Пирин изравниха с гол на Преслав Йорданов, който се възползва от пас на Сандев, след отлично изпълнен пряк свободен удар на Сандев.

Меди Фенуш опита да намери добре в две позиции Дани Кики, който не съумя да се възползва от ситуациите. Пирин играше умело на контраатаки, но чисти положения нямаше.

В 29-ата минута Кики центрира в наказателното поле, Хасани стреля с глава, но Костов улови.

Радослав Кирилов от Пирин падна в наказателното поле след контакт с бранител на домакините в 38-ата минута, но съдията не отсъди дузпа.

До края на полувремето Радослав Василев пропусна отлично положение, но в мач №400 за Георги Илиев в елита, той се разписа за 2:1 в 45-ата минута с мощен шут с външен фалц извън наказателното поле.

През втората част Илиев и Минчев пропуснаха да реализират трети гол за Морето в 54-ата минута и да решат мача. В следващата минута Преслав Йорданов пропусна да изравни резултата, след като излезе очи в очи с Макенджиев, който спаси положението.

Дани Кики получи неприятна контузия и напусна терена в 60-ата минута. Фенуш пропусна да отбележи трети гол в мача при изгодна ситуация.

Румен Сандев напусна терена в добавеното време с директен червен картон след умишлено влизане в коляното на Костадинов и остави съотборниците си в намален състав.

След този успех Черно море заема второто място в класирането в групата си с актив от 30 точки, а Пирин е трети с 26. 

Съставите на двата отбора:
Черно море: Макенджиев, Станчев, Фенуш, Василев, Витанов, Илиев, Хасани, Димов, Кононго, Минчев, Кики
Пирин: Костов, Башлиев, Хендерсън, Ничев, Йорданов, Кирилов, Сандев, Траянов, Паланков, Попев, Рениа

Съдия: Валентин Железов