Черно море поднесе една от изненадите при завръщането на Първа лига и футбола по роните терени. Изключително дисциплинираният тим на Илиан Илиев подчини „червените” с 2:0 на „Тича” и не позволи на Любослав Пенев да съкрати изоставането спрямо първенеца Лудогорец в своя трети дебют начело.

Резултатът прекъсна много негативна серия за варненци, които неизменно губеха в предишните си 3 домакинства срещу този съперник. Нещо повече – от февруари 2017-а година насам до този мач те не бяха вкарали нито едно попадение.

Колкото до ЦСКА, резултатът само затвърди тревожната тенденция най-вече по отношение на играта, която се наблюдаваше през зимните контроли. В много случаи офанзивните играчи на „червените” демонстрираха липса на идеи и креативност, като тимът все още не е привлякъл равностоен заместник на продадената звезда Кирил Десподов.

Раздялата с Борис Секулич и Станислав Манолев също лъсна с пълна сила, защото защитата на ЦСКА по фланговете определено страдаше. Ясно е, че тепърва ще се гради нов синхрон между играчите от дефанзивното каре.