Черно море ще посрещне тима на Добруджа за контролна среща на стадион “Младост” във Варна. Спарингът с втородивизионния тим е от 11:30 часа в събота. От днес“моряците” тренират в намален състав, заради отсъствието на куп национали. Благой Макенджиев и Ради Василев са с представителния тим на България за предстоящите двубои от турнира Лига на нациите срещу Кипър на 13 октомври в София и срещу Норвегия на 16 октомври в Осло. Мартин Костадинов ще играе за младежите до 21 години в квалификационните двубои за Евро 2019 срещу Словения и Люксембург, а Мартин Минчев е с 19-годишните “лъвове” за двете контроли с Кипър U19, които ще се играят на 12 и на 14 октомври.

С отбора не тренира и капитанът Георги Илиев, който е на треньорски курс в София. Заради различни проблеми Мехди Фенуш и Емил Янчев тренират по индивидуална програма. Добрата новина за треньора Илиан Илиев е завръщането в основната група на Патрик Андраде, който вече се готви на пълни обороти. За днешното занимание наставникът на “моряците” повика юношата Георги Топалов, който се включи в тренировката на стадион “Младост”.

В следващия кръг на Първа професионална лига Черно море гостува на Ботев Пловдив. Мачът е на 20 октомври, събота, от 17:15 часа.