С тежки двуразови тренировки започна летният лагер на Черно море в Банско. Преди първото занимание в планинския курорт „моряците“ минаха през кантар, на който всекидневно ще се следят килограмите на футболистите. Варненци стартираха във фитнеса, където проведоха упражнения за превенция и сила. 

След това Георги Иванов и помощниците му Ивайло Петров и Емо Луканов направиха комплексна тренировка на един от терените на базата "Пири" край Банско. В нея се включиха всички футболисти, с изключение на Мартин Костадинов, който има спазъм на бедрен мускул. Младият играч на варненци днес бе на физиотерапия и хидромасаж. От утре се очаква Костадинов да започне пълноценни занимания с отбора, заявиха пред клубния сайт от лекарския щаб на Черно море. 

Тримата вратари Емил Михайлов, Иван Дюлгеров и Иван Дичевски се готвиха със Стоян Ставрев. Психоложката на обора Кристина Димитрова пък подготвя тестове, които по-късно днес ще бъдат раздадени на играчите.

В момента в Банско тренират 18 футболисти, а Георги Иванов доволен от факта, че всички играчи понасят добре натоварванията. От щаба на Черно море разкриха, че се радват на перфектни условия в хотела, в който са настанени, и спортната база.

Днесшната тренировката на Черно море в комплекс "Пири" съвпадна с тази на македонския носител на купата - Пелистер, воден от добре познатия в България Наджи Шенсой, както и с тима на Ботев (Пловдив). Второто занимание на варненци е в 19 часа.