Черно море направи първа тренировка днес следобед, с която бе сложено началото на подготовката на тима за предстоящото гостуване на Ботев Пловдив. По индивидуална програма се готвят Георги Божилов, Мартин Костадинов, Мариян Огнянов и Орлин Старокин. 

Първите трима проведоха занимание на стадион "Тича" с помощник-треньора Ивайло Петров, а Старокин се подготвя на облекчен режим с основната група на стадион "Младост". 

Божилов и Костадинов са с травми от мача с Пирин Благоеград, а Старокин и Огнянов имат болежки от двубоя със Славия (1:1).

Нападателят Цветелин Чунчуков е с разтежение на бедрен мускул и не тренира. В понеделник офанзивният футболист ще мине ехограф, след който ще стане ясно колко сериозна е травмата му. 

Доста по-тежко е състоянието на левия краен бранител Витиня. Португалецът, който напусна двубоя с "белите" на носилка, е със скъсан ахилес и по предварителни прогнози ще е аут от терена за шест месеца.

Преди заниманието днес повод да почерпи имаше младият Николай Минков, който празнува рожден ден. Юношата на Черно море навършва 20 години.

Утре отборът ще тренира сутринта, а във вторник заниманието е следобед. В сряда и четвъртък "моряците" ще се готвят преди обед, а след това заминават за Пловдив, където в петък от 18:45 часа излизат срещу Ботев на базата в Коматево.