Отборът на Етър Велико Търново приема тима на Черно море в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Мачът е днес от 18,15 часа и може да го наблюдавате пряко в е ефира на NOVA SPORT, а най-важното от първия мач от кръга може да намерите в Gong.bg.

„Болярите“ се намират в отлична домакинска серия на стадион „Ивайло“. Тимът на Красимир Балъков не познава вкуса на загубава в шест поредни двубоя – пет победи и едно реми. Освент това Етър вкара срещу „моряците“ и най-бързия гол през изминалия сезон. Това се случи на 3-ти март, когато Бадара откри още в 43-ата секунда. Срещата тогава завърши 1:1.

Акцентите за мача:

Даниел Младенов от Етър е пред своя юбилеен мач №200 в Първа лига. Дебютът му в елита бе на 25 август 2007 г. при загубата на дупничани с 0:2 като гости на Локо Сф.

Срещу моряците великотърновци вкараха най-бързия гол за целия предишен сезон – на 3 март т.г. на „Ивайло” Бадара се разписа при 1:1 още в 43-ата секунда от началния съдийски сигнал.

Етър няма загуба в последните си 6 домакинства в Първа лига – 5 победи и 1 реми. Единственото поражение на свой терен, откакто Красимир Балъков пое отбора в началото на календарната година, е 0:6 от Лудогорец на 18 март 2018 г.

На мачовете на варненци от началото на сезона паднаха най-много голове – 13, средно по 4,33 на двубой, в срещите на етърци досега попаденията са едва 4 (средно по 1,33).