Някои хора твърдят, че футболът е въпрос на живот и смърт. Мога да ви уверя, че той е нещо много повече. Това са думи на великия шотландски мениджър на Ливърпул Бил Шенкли, променил изцяло историята на клуба. Думи, които отекват в съзнанието на всеки един футболист, който ги чуе и променят възприятията му за футболната игра.

Игра, която може да пренапише съдбата на човек и да създаде невероятни приятелства за цял живот. Една от футболните истории по нашите ширини събира две момчета – едното родом от София, а другото от Бургас. Някъде по средата – в Пловдив, Пламен Димов и Виктор Генев дават началото на своя тандем с екипа на Ботев. Години по-късно той е пренесен и във Варна в Черно море.

„С Пламен е познаваме от много време. Много мачове изиграхме с него. С течение на тях ние все повече и повече се опознаваме. Накрая играехме без дори да си говорим на терена. Всеки помагаше на другия и наистина се получи добър тандем”, коментира Виктор Генев.

„Много се радвам, че и той дойде в Черно море. Преди да дойда имах лек спад в моята форма. След като дойде той обаче, съм доста по-сигурен в действията си. Той много ми помогна и съм много щастлив, че дойде”, отговори от своя страна Димов.

За разлика от баща си Диян Петков, който прекарва цялата си кариера в офанзивен план, бележейки попадения, Пламен е призван да действа като централен защитник. В най-ранна детска възраст обаче той играе като нападател и халф. Националният селекционер Петръ Хубчев вижда други силни качества в играта му.

Развитието на Виктор Генев е сходно. Той започва в школата на Левски, а като дете не е сред най-ръстовите в своята възрастова група. Заради скоростта и силния си ляв крак играе като крило. Съдбата обаче има други планове и превърща Генев и Димов в защитници.

Още за любопитната история на Виктор Генев и Пламен Димов може да видите във видеото от предаването „Преди кръга” по телевизия DIEMA SPORT!