Георги Илиев изигра 300 мача с фланелката на Черно море. Неостаряващият 37-годишен капитан блесна с две попадения в юбилейната си среща с Дунав, в която варненци надделяха с 3:2.

„Единствено искам да съм на нивото, на което искам да бъда. Не искам да агонизирам, както се казва. И моментът на отказването ще дойде, наближил е. Трябва да се спазват изискванията, затова да си на нивото на даден отбор.”

„Помня началото. Дебютът ми беше срещу Ботев. Това са моменти, които никога няма да се забравят.

„Това, че и аз, и Мартин Камбуров продължаваме на тези години да се представяме добре, вероятно се дължи на опита ни в чужбина. Там хората имат малко по-различни изисквания. Виждате какви условия се предоставят в България и какви в чужбина. Тук имаме един-два отбора, които са на средното в Европа. Най-нормалното е, когато работиш посредствено и резултатите да са посредствени. А когато си на топниво и професионално, нормално е да има и резултати.”

„Дали Мартин Минчев ще бъде моят наследник – не можем да говорим за наследници. Той има различни качества от моите. Но със сигурност, ако продължава в същия дух, го чака светло бъдеще. Неговият път скоро трябва да бъде навън. Всеки нормален човек би го пуснал да се развива, защото има нужда от това нещо.”

„Не знам дали не сме отборът с най-много допуснати голове. Значи целият отбор във фаза „защита” допуска някакви грешки. Треньорът ще наблегне на тези нещо. Гледаме, коригираме. Нищо не ни остава, освен да се опитваме да отстраняваме грешките.”

„Имаме добър отбор, който заслужава място в топ 6. Въпросът е, че на моменти показваме игра, която не е на нашето ниво като футболисти и на Черно море като отбор. Но имаме качества и мисля, че мястото ни е в топ 6.”

„Със сигурност предстои поредният тежък мач за нас – срещу Ботев Враца. Това е хубавото, че идва следващ мач, в който ти можеш да изчистиш грешките и да не ги правиш повече”, завъриш Георги Илиев.