Треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо коментира с нескрито задоволство победата с 4:0 над Верея във втория кръг на Първа лига, но пък сподели с доста остър тон, че вече е крайно време тимът да се върне да играе на своя дом – стадион „Тича”.

В Стара Загора „моряците” изнесоха истинска лекция на домакините си, като можеха да постигнат много по-убедителен резултат. Въпреки това Гонзо реши да наблегне върху факта, че отборът все още не е изчистил напълно игровия си стил.

„Мачът не беше толкова лесен, колкото изглеждаше. Верея е един добър и подреден отбор. Хубавото, бе ранният гол, който отвори мача и можехме да използваме пространства на контраатака. Отборът игра добре, но можем и още по-добре. И горещото време ни затрудни.”

Черно море отказа Верея за половин полувреме

„Във всички линии и фази има място за подобрение. Ние работим от 5 седмици. Има още какво да надграждаме. Смятам, че няма отбор в максимална форма. След 2-3 кръга всеки футболист ще е на обичайното равнище и може би ще вкарваме повече голове.”

„Всеки мач е сам за себе си важен. Най-важен е следващият. Радваме се сега, но утре забравяме и се готвим отново. Първенството е дълго. Ние трябва да държим високо ниво в 36 мача, а не само в първите два. Когато изчистиш играта, е нормално победите да идват.”

„Играчите знаят моите изисквания, аз знам техните качества. Добрите футболисти влизат по-добре в отбора и обстановката. Много хора ми се смяха, когато казах, че сме събрали най-добрите български футболисти на пазар, но ето, че го показваме. Можем и още по-добре, пак го показвам.”

„Не че миналата отборът не е бил добър, но сега имаме много повече креативни футболисти. Това ни позволява да се доближаваме до начина на игра, който аз искам. Ще се радвам футболистите да ме затрудняват с представянето си, когато избирам титуляри. В Черно море няма резерви, има група от 21 футболисти, от които всеки е важен. За даден мач избирам най-добрия състав. Всичко се преценява спрямо противника.”

Мариян Огнянов: С Гонзо всичко е по-лесно

„Търсехме вратар, но бюджетът не ни позволява да вземем качествен вратар. Затова ще останем с тези играчи.”

„Надявам се заради феновете да играем вече на „Тича”. И ние се мъчим, и те се мъчат. Не може на мача с Витоша да има 5 човека публика, все едно е контролна среща. Атмосферата и мотивацията най-вече идва от публиката. Надявам се в най-скоро време да играем у дома. Дори мачът с Дунав да се върна на „Тича”. Ние вече 40 мача изиграхме на 100 километра от Варна. В крайна сметка сме изиграли всичките като гости. Аз дори имам предложение – ако срещу Дунав не можем да играем на „Тича”, да играем като гости в Русе. Нямам проблем с това нещо, но нашият отбор изпитва вече трудности да играе в Каварна. Имаме футболисти, които трябва да могат да играят бързо, технични играчи, а теренът ги затруднява.”

„Предвид това, което виждам на „Тича” – терена, осветлението – отборът е готов да приеме Дунав на 100 процента. Вече има проблеми в електричеството. Трябва да се реши от специалисти. Трябва да се разреши това, за да се види кога ще можем да играем мачове на осветление”, каза още Иванов.