Защитникът на Черно море Илиас Хасани е отказал вариант да се върне в родината си Алжир и да подпише договор с лидера в местното първество ЮСМ Алжир, съобщи френският треньор на отбора Тиери Фроже.

Шести през миналия сезон, сега отборът на ЮСМ Алжир е начело в местната лига с 33 точки след есенните 15 кръга. Той води със 7 точки пред 2-ия и един от най-популярните местни отбори Кабилие, но въпреки това треньорът иска да заздрави защитата.

В интерес на истината, ЮСМ Алжир са допуснали 12 попадения през есента, а с доста по-здрава отбрана в алжирското първенство са Саура (на 4-о място) и преследвачите от Кабилие.

"Бяхме се насочили към двама футболисти, които са част от националните формации. Става дума за Хишам Белкаруи и Илиас Хасани, които играят съответно в първенствата на Саудитска Арабия и България. И двамата обаче отговориха, че предпочитат да останат в чужбина."

"Специално Хасани каза, че е щастлив в българския си отбор. Клубът на Белкаруи пък смята, че може да го препродаде в Турция или Португалия", обясни треньорът Фроже пред специализираните футболни медии в Алжир. 

23-годишният Хасани е вече втора година в България, след като пристигна от Верея във Варна. Минал е през клубове като Тулуза и Бордо, но е играл само за вторите им тимове в четвърта лига. /БТА