Наставникът на Черно море Илиан Илиев не спести суперлативите към своите футболисти след 2:1 над Лудогорец в 31-ия кръг на Първа лига. За втори път през календарната 2019-а година „моряците” надиграха шампиона на своя „Тича”, което завърза отново интригата около първото място.

Черно море от своя страна се изкачи поне временно до 4-ото място с 48 пункта. Лудогорец остава лидер със 70 точки, но това отваря шанс пред преследвача ЦСКА (65) да скъси изоставането си, ако победи Ботев Пловдив.

„Аз не мисля, че само в този мач спазихме тактическите указания докрай. И в предния мач от шестицата беше така, също и срещу ЦСКА, но да не ги изброяваме сега. Доволни сме, но не само днес. Пропуснахме да победим с по-голям резултат. Футболистите бяха на моменти почти перфектни. Може и да е силна думата, но се виждаше, че това, което сме искали от тях, а те го могат, го направиха. Пропуснахме още положения, с които да решим мача. Затова напрежението беше до последно”, коментира Илиев.

„Най-важното нещо срещу Лудогорец беше линиите в защита да бъдат близо една до друга, а също и да скъсяваме дистанцията до човека с топката. Играчите на Лудогорец, ако ги оставиш да мислят свободно с топката, намират пасовете. Не бяхме перфектни в дефанзивен план, имаше някои грешки, но все пак играем срещу Лудогорец. Не мога да съдя футболистите. Куриозното е, че там където Лудогорец не ги очаквахме да са толкова силни – статичните положения – оттам допуснахме попадение”, заяви старши треньорът на варненци.

В следващия кръг Черно море отново е домакин, този път срещу ЦСКА, който също падна победен на „Тича” по-рано през годината.