Сривовете в Левски и ЦСКА са една от основните причини за абсолютната хегемония на Лудогорец в българския футбол. Подобно гледище изрази наставникът на Черно море Илиан Илиев пред NOVA.

50-годишният варненец кара втори престой начело на „моряците”, където стартира неговата треньорска кариера през 2004. За малко над година той беше начело и на Левски (от 6 април 2012 до 12 април 2013 година), като раздялата му със „сините” беше горчива. На „Герена” се очакваше от него да изведе тима до титлата, а след смяната му с Николай Митов „сините” спечелиха 8 от оставащите 9 мача само и само за да изживеят голямото разочарование от 1:1 срещу Славия в последния кръг, което донесе трети пореден шампионски трофей в Разград.

Поредните титли на Лудогорец вече стигнаха 7 поред, а в момента „орлите” отново водят парада в Първа лига пред ЦСКА и Левски.

„Големите отбори не могат да допускат сривове за по 4-5 мача, защото Лудогорец рядко допуска изненади в нормални мачове”, смята Илиев.

„Водещите отбори сами предават титлата, както и да го погледнем. Или пък се самоизяждат откъм публика, с треньори, както се е случвало. Към момента не знаем какво ще се случи. ЦСКА също имаше един такъв период и дръпнаха назад.”

Илиев също така обсъди нивото на футбола в Първа лига. „Доста оспорвани мачове имаше. До колко качеството се е повишило, аз съм повече максималист. Не казвам, че другите хора не са, сигурно такива са и те. Но има и мачове, в които е голяма мъка”, каза той.