Наставникът на Черно море Илиан Илиев анализира представянето на тима си в последния му за 2018 г. мач. Това беше гостуването на Витоша Бистрица, което завърши наравно 1:1. Според специалиста, основната пречка е била в представянето на тима след почивката.

"На тоя терен, каквото направихме двата отбора, това е, няма какво повече да изискваме. Второто полувреме трябваше да задържаме повече топката и да притесняваме противника. Оставихме инициативата, при едно центриране ни изравниха, което не ни беше идеята."

"След като се е получил резултатът, го приемаме. Искахме да победим, но не се случи. Трябваше да държим топката повече, оставихме инициативата и се печеше да ни изравнят. Всеки показа характер и не можем да сме недоволни по този показател. От другата страна също имаше противник, който искаше да не загуби", сподели Илиев пред NOVA SPORT и разкри какво е попречило на тима да е по-напред в класирането.

"Ние сме максималисти, мислехме, че можем да направим повече към финала. Позагладихме нещата в края. В средата на полусезона бяхме много непостоянни, редувахме силни и слаби резултати. Това ни се отрази на класирането. Ако имахме повече концентрация, можехме да сме по-напред."

"Не можем да приемем, че сме доволни от това класиране и втория сезон трябва да вдигнем повече нивото, Трябва да държим топката с повее самочувствие. А и съотборникът тръгна по-агресивно, а ние се огънахме в тези моменти, което не трябваше да се случва", добави специалистът. Той коментира и раздялата с вратаря Благой Макенджиев и десния бранител Атанас Зехиров.

"И от двамата освободени сме доволни, нямам претенции към тях. Зехиров има страхотни качества, но просто в някои мачове си личеше, че не разкрива потенциала си. Казах му,ч е е по-добре за него да отиде някъде, където ще го показва. Има моменти, които са неприятни."

"Колкото до Благой, ако не е първи вратар, както ще е при нас, на тези години е добре да отиде някъде, където ще е. Това са неприятни моменти за всеки един треньор. Не съм свикнал да пращам администратиора да им казва такива неща, предпочитам сам да им го кажа", сподели Илиев и накрая обяви какво ще търси на трансферния пазар.

"Търсим двама или трима футболисти, които да могат да поемат инициативата и да променят хода на срещата. Не, че ги нямаме хората. Ще искаме такива хора, които да повдигнат класата, а не да са просто един от групата на отбора", завърши Илиев.