Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев определи "характера" като най-ключов за победата с 1:0 над Берое в Стара Загора.

"Получи се много здрав мач, не особено красив, имаше доста напрежение и в двата отбора. Много важен мач и за двата отбора, сбиха се момчетата на футболен език, знаем, че имаме много качества да играем футбол, да създаваме положения, направихме го, но второто полувреме не успяхме да вкараме втори гол. Надделя характерът и имаше много битка. Беше ни трудно на моменти. Но в някои моменти, когато се трудиш, понякога имаш и късмет в някои ситуации", заяви Илиев.

"При нас не може да кажем кой ни е оптималният състав, срещу Левски не излязоха 4 осно защитници и победихме. Жоржиньо излезе от титулярния състав, пуснахме Ради, от себераздаване сме много доволни. Знаем, че имаме доста резерви в игрови план."

Относно предстоящия мач с Локомотив Пловдив, специалистът коментира: "Вижте, всеки мач е важен, тъй като е предстоящ. С Локомотив също ще е важен, защото те са близко до шестицата. За нас важното е, че там ще е малко по-различно, ще трябва да градим. Локомотив показва, че играе по-прибрано, там идва по-трудното. Ще трябва да се подсигуряваме, но ще трябва и да градим."

Черно море удави евроамбициите на Берое