Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори за подготовката на отбора за предстоящия мач с Етър и дали промяната в тренировъчния процес и влизането на играчите в зала са повлияли на тима за гостуването във Велико Търново тази събота от 12,30 часа. 

"Със сигурност промяната в мачовете, както за нас, така и за останалите отбори, не е приятна. Трябва да се съобразим и с времето. Не сме само ние. И другите отбори не тренират на трева, с малки изключения. Хубавото, в един момент, бе това, че се събрахме почти цялата група. Изключение прави само Георги Божилов, който все още не е напълно готов. Всички тренират, което е добре. Надявам се, че тренировките на изкуствени терени, няма да се отрази и впоследствие. Промяната на настилката винаги създава предпоставки за контузии. Но пък това са неща, с които трябва да се съобразяваме. Хората от БФС правилно отложиха този кръг. Нямаше как да тръгнем за Велико Търново в това време. Дали трябваше да се търси място на този отложен кръг някъде във времето, а не по този начин... това те са го решили. Прочетох, че имало заплахи към хората, които определят програмата, което е абсурдно. Трябва да се съобразяваме с органа, който взема решенията. Искахме да приемем Левски през уикенда, но двубоят е определен да се играе в сряда. Това не е много добре, както за нас, така и за тях. Събират ни се три мача за седем дни - два като гости и два с водещите отбори. Единственото желание е да се представим добре и от мач към мач да израстваме. Няма да ни е лесно във Велико Търново. Етър са добър отбор, който ще се опита да спечели трите точки пред собствена публика. Ние също ще гоним победата, така че очаквам да се получи здрав мач", каза Илиев.

Той сподели, че централният бранител Мирослав Енчев вече е свалил конците и за него, и Дани Кики, ще се решава дали ще попаднат в групата след последната тренировка. 

Специалистът коментира и изминалия мач с ЦСКА. "Доволни сме от представянето на футболистите в тази среща. След двубоя с Берое имахме време да анализираме головете, които допуснахме. Видяхме, че поне три от четирите попадения са след грешки, допуснати от липса на достатъчна концентрация. Тези неща си ги коригирахме. Говорихме да сме по-контактни, да изиграем малко по-умно следващите мачове, тъй като срещата с Берое тръгна добре за нас и в един момент започнахме да играем повече със сърце, отколкото с акъл. Надяваме се да ставаме още по-добри в дефанзивен план, за да не оставаме и малки възможности на съперника да създава положения. Мисля, че се получи в мача с ЦСКА, а дали са ни подценили или не, това си е техен проблем... Няма значение, че не се акцентира върху играта на Черно море. Имаме какво още да работим и в офанзивен план", завърши треньорът на Черно море Илиан Илиев.