Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не пропусна да отбележи слабото начало на мача за неговия тим при успеха с 2:0 над Славия в 31-ия кръг на Първа лига. Успехът изравни варненци с „белите” на върха в класирането на група А от втората осмица, като донесе и трета поредна „суха” мрежа.

„Не влязохме добре в мача. Добре, че успяхме да запазим резултата. Бяхме неориентирани и плахи, което предвид последните резултати, не биваше да е така. Няма опасност да сме на 3-о или 4-о място. Хубавото е, че успяхме да излезем от ситуацията и да отбележим гол. Това, че записахме три сухи мрежи за една седмица е добре за целия отбор”, коментира Илиев.

Георги Божилов: Бяхме по-добри и заслужено победихме

„Надявам се занапред да играем и повече за публиката, така да се каже. Имаше натрупана умора в момчетата. Имаме доста резерви. В последните 20 минути пак чакахме мача да свърши, както срещу Витоша. Имаше пространство за това да потърсим трети гол. Футболистите като че ли не рискуваха победата.”

„Събрахме линиите в дефанзивен план. Вече ги няма тези ситуации, в които ни вкарват леки голове. Резервите ни са в атакуващ план. Не ни липсва креативност, но ако играем малко по-опростено, нещата ще се получат. Когато играем по-семпло, се представяме по-добре. Имаме какво да работим, но подобрихме представянето си. С тези хора резервите ни са в офанзивен план.”

„Стараем се да използваме бързината на играчите си. Понякога се получава, че след първото и второто докосване вместо да пратим топката напред, идваше трето, заради което нападателите увисваха. Все пак няма от какво да сме недоволни от момчетата. Успяхме и сега в пряк двубой да вземем преимущество. С победата над Пирин в Благоевград съумяхме да свалим напрежението в днешния мач.”

„За нас беше важно да се постигнат резултати, за да не се стига до аномалии като баражи за оставане. Сега гледаме напред, нямаме фикс идея, не си поставяме планове. Няма да мислим да правим чудеса. Трябва малко по-бързо да играем, когато вече имаме повече самочувствие и зад гърба ни има победи.”

„На вас ви се струва, че много бързо сме извървели този път, но това е, защото гледате отстрани. Имаше доста тежки периоди, с напрежение, че на всяка цена трябва да се побеждава. Радвам се, че в цялата неприятна ситуация, в която се бяхме поставили с резултатите от първите пролетни мачове, успяхме да видим хората, които в тази нервна обстановка ни извадиха. Видяхме кои хора са характери и чрез тях излязохме сами от тежкта ситуация. Невинаги сме били доволни от всичко, но важното е, че всеки излизаше да се труди преди всичко за отбора”, завърши Илиев.