Новият треньор на Лудогорец Пауло Аутуори вече е ръководил съблекалня с българи в нея. По време на престоя си в Бенфика през сезон 1996/1997 той е бил наставник на бившия български национал Илиан Илиев. 

Сега съдбата избра да ги противопостави един срещу друг, когато бразилцът изведе шампионите срещу ръководения от бившия му възпитаник тим на Черно море. Но Илиев пази само добри чувства към него. 

"Ако е вярно, че Херо си е тръгнал от Лудогорец, много съжалявам, че това се е случило с моя колега. Иначе за Пауло Аутуори мога да кажа, че е голям човек и голям треньор. В Бенфика спечели съблекалнята и неслучайно на полусезона за първи път бяхме толкова близо до Порто на върха", заяви Илиев пред "Петел". 

"Под ръководството на Аутуори беше най-силният ми период в Бенфика. Играех силно, вкарвах голове и получих оферта за нов 3годишен договор. За съжаление, заради странични неща той си тръгна четири месеца преди края на сезона. Дойде нов треньор – португалец. Той имаше други виждания и аз също напуснах", сподели наставникът на Черно море.