Наставникът на Черно море Илиан Илиев изрази задоволството си след успеха на отбора му срещу Ботев Пловдив с 1:0 в пореден мач от кръга в Първа лига. Опитният специалист потвърди, че в срещата е нямало залог, но победата е трябвало да бъде взета заради честта на отбора. Илиев призна, че желанието му е варненци през следващия сезон да бъдат фактор и да не редуват силен със слаб мач.

„Важна победа за нас бе това след двете поредни загуби, които записахме. Мисля, че отговорът ни бе добър и изиграхме сериозен двубой, макар че нямаше голям залог в мача. Ботев е отборът, който задържа топката и ни затрудни второто полувреме, но радостното е, че победихме”, коментира Илиев пред DIEMA SPORT.

„Имаме 33 изиграни мача и малко са тези, в които да кажа, че не съм доволен. Това, че на Левски в предния мач им влязоха почти всички ситуации… не е приятно за футболистите. Мисля, че играчите излязоха с чест от двубоя. Дори Ботев да е разклатен, на това темпо на игра в това време, може да ти създаде винаги неприятности. Ние не бяхме много добре психологически след двете загуби”, акцентира той.

„Всички момчета показаха, че можем да играем добър футбол, но малко ни липсваше скоростта в офанзивен план. Мачът бе за чест, гордост и всеки трябва да покаже, че е футболист. Ако мачът беше в 21,00 вечерта, щеше да е по-леко, но сега идва следващ мач, в който ще опитаме да победим отново. Ние редуваме добър с лош мач, бихме Лудогорец, после паднахме от ЦСКА. Искаме следващата година да сме фактор и да се изкачим в класирането. Не залитаме в крайности, но може би това е плод на случайност или на обстоятелства”, завърши Илиан Илиев.