Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали играчите си за представянето им в мача с Локомотив Пловдив и победата с 3:1. Той изрази претенции само за начина, по който те влязоха в двубоя и допуснаха рано съперникът да им поведе и им се наложи да правят пълен обрат.

"Доволни сме от трите точки, което беше важно в първите мачове. Доста напрежение имаше в играчите, доста нервни влязохме, което за мен е учудващо Винаги съм предпочитал на старта на сезона да играем навън, защото напрежението е по-малко."

"В момента, в който се поуспокоихме преодоляхме пресата на съперника. След 25-та минута почнахме да правим това, което трябва да правим при тяхната схема, можехме да им вкараме и повече голове. Занапред не трябва да влизаме така в мачовете, защото може да ни коства и загуба", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и изтъкна характера на играчите си.

"Но да наваксаш изоставане от 0:1 срещу неприятен отбор като Локомотив, говори за характера на отбора. Не мога да си обясня защо влязохме така, но допуска се такова нещо. А и влезе ранен гол Затова казвам, че е по-важно да не допускаме повече така да влизаме в мачовете."

"Важното е, че ги обърнахме, схемата на съперника е доста трудна за нас. Второто полувреме, когато се завъртаха фланговете, се видяха слабостите на тази схема на противника. Вторият гол ни успокои и правехме това, което ние искахме", заяви Илиев и коментира завръщането на "Тича" на Георги Илиев с екипа на Локомотив Пловдив, след като халфът напусна варненци след края на сезона.

"За Жоро Илиев няма какво да говоря. Самият факт, че на тези години играеше, миналата година записа голов рекорд в кариерата си, това означава, че върши перфектна работа в тренировките. Мисля, че беше посрещнат добре, не може всички да мислят еднакво. През първите шест месеца му предложих договор, сега пак му предложихме, но той е професионалист."

"Хората дойдоха на стадиона, знаеха, че ще има някакво, не мога да кажа разделение, но съм много доволен от тях. Почнахме не много добре, но хората бяха с търпение и видяха, че имаме желание за успеха и това поведение от публиката ни помогна за победата", заяви Илиев и накрая коментира селекцията.

"Търсим централен защитник, имахме бюрократичен проблем, което не говори добре за нас. Затова гръцкият централен защитник не игра, но влезе Стефан Станчев и се справи. Затова търсим централен защитник, максимум двама играчи търсим, но пък и групата ни вече е малко голяма. По-добре да не бързаш, защото правиш грешки", заяви треньорът, след което говори и за предстоящия мач с ЦСКА.

"Моментът щеше да е подходящ да се срещнем с ЦСКА, но ако не беше равният им с Етър. Ще имат мач през седмицата, няма да са идеално свежи, но знаете какво е да играеш с един гранд в дома му и колко рядко той допуска две поредни грешки на свой терен. Но ние ще тренираме през седмицата и ще се опитаме да вземем нещо от този мач", сподели Илиан Илиев.