Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира постигнатия успех над Локомотив Пловдив в двубой от 6-ия кръг на Първа лига с 2:0.

"Не беше лесен мач, Локомотив имаха две греди, опитахме да ги изтеглим напред, вкарахме тези два гола, въпросът е да оползотвори това, което е спечелил в защита да го използва в атака, Септември ще ни седи като обица на ухото до края на първенството, заслужавахме да вземем трите точки", коментира Илиев.

"Тук не се играе лесно, трябваше да проявим характер, направихме, играхме компактно, бяхме добре и в защита, не трябваше да допускаме грешките от Враца и Септември, Локомотив имаха центрирания през втората част, когато умората настъпи, се получава пропукване, днес не се получи, но трябва да поработим в дефанзивен план", добави той.

"Имаме само 1 загуба и 3 равни, в които можеше и да спечелим, футболистите излизат на чужд терен за успех, не да се затваряме за хикс, така се получиха и головете, не сме направили нещо извънземно, с тези футболисти можеше и да спечелим срещу Левски. Има конкуренция, по фланговете ни трябва усилване, нека се зарадваме на победата, след това ще се готвим за Витоша, сега играят добре и самочувствието им расте. Патрик Андраде получи няколко шева, за следващия мач сигурно няма да играе, надяваме се Панайотов да ни помогне и на терена, и в съблекалнята, той притежава лидерски качества. Георги Илиев е изгубил ритъм, направи крачка към треньорството, има бъдеще на това поприще. Не слагаме каруцата пред коня, имаме доста работа, трябва да са обиграни футболистите, да стигнем в Европа е хубаво, но има още много работа и трябва да се подобрим за участие там", каза още наставникът на Черно море.