Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев отново разясни ситуацията с изгонените от тима футболисти, които се провалиха на тест с детектор на лъжата за мача с ЦСКА, загубен с 1:3 във Варна в края на миналия сезон. Вече общо с тима нямат Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов. 

Според специалиста, не е имало взаимни обвинения, а просто на играчите им е казано, че вече няма взаимно доверие между двете страни и затова е настъпил моментът за раздяла. Той им пожела успех и да си намерят нови отбори. 

"Имаше много спекулации относно това, което стана с ЦСКА. Никой не е обвинявал никого за нищо. Каза се на футболистите, че взаимното доверие вече не съществува. Никой не обвинява никого и не е имало разследвания. Говоря за клуба. Най-добре е да се успокоят нещата, а тези момчета, които напуснаха, да си намерят нови отбори", заяви Илиев. 

Той добави, че с оглед на голямото текучество след края на миналия сезон, сега му се налага да сглоби на практика нов състав и затова търси още нови попълнения. Той има нужда от още поне един или двама играчи, като се надява те да са българи, но ако не се намерят такива, ще се ориентира към чуждестранния пазар. 

"Знаете, че правим почти изцяло нов отбор и най-напред ще трябва да направим колектив, който да играе добър и приятен за гледане футбол. Не искам да ставаме шампиони в контролите. Тези мачове са добра тренировка за официалните срещи."

"Продължаваме да търсим футболисти. Нужни са още едно-две попълнения. Ще се опитаме да привлечем български момчета. Ако това не стане, тогава ще търсим попълнения от чужбина", сподели старши треньорът на Черно море.