Младият футболист на Черно море Ертан Томбак, който наскоро подписа професионален договор с клуба, даде първото си интервю като част от мъжкия отбор на "моряците". 
Ерто, както му казват съотборниците му, бе с отбора на лагера в Банско, където взе участие във всички контроли. Официалният му дебют за представителния тим бе срещу Левски в София в края на миналия сезон.

Запитан как се чувства като част от представителния отбор на Черно море, Ертан сподели: "Това е сбъдната мечта. Още ми е трудно да го проумея. Чувствам се страхотно да съм част от мъжкия отбор на Черно море. Вече съм професионален футболист и мисля само за футбол. Доста по-отговорен и амбициран да се развивам. Ще се старая във всяка тренировка и когато ми се даде шанс да го оправдая".

Десният краен бранител сподели, че в началото му е било доста трудно в тренировъчния процес с мъжете, но в последствие е успял да се адаптира. "Много момчета от школата не знаят, че разликата между юношеския футбол и мъжкия е голяма. Това няма как да се обясни, трябва да се усети. Темпото е много по-бързо. Първите тренировки на лагера в Банско ми беше трудно, но мисля, че след това успях да се настроя към отбора. В контролите, които изиграхме през подготовката също мисля, че се представих добре. Тренировките с мъжете ми се отразяват и усещам, че напредвам доста. Но дали е така трябва да каже треньорът Георги Иванов", поясни 18-годишният играч на варненци.

Той сподели още, че любимият му футболист в отбора е Александър Цветков, но пък иска да се учи от Мартин Костадинов, който според него е доста интересен играч. "Най-много ми харесва как се включва в атаките на отбора и е еднакво полезен в защитен и атакуващ план. Старая се да му подражавам, защото той е юноша на клуба и нагледен пример за прехода към мъжкия футбол".

"Левски ми е най-големият дразнител и срещу този отбор винаги играя на предела на възможностите си. И в юношите беше така, и сега е същото. В Правец на контролата срещу "сините" подадох за гола, който се оказа победен за нас (1:0). Въпреки че не беше официален мач, много се зарадвах. Откраднах топката от Прохазка в нашата половина, преминах Мики Орачев, напреднах до аутлинията, видях че Коконов е сам и му я центрирах. След като видях, че топката влиза във вратата, се почувствах така, все едно аз я вкарах", обясни с усмивка Томбак.

Той не пропусна да похвали треньорите си в школата и настоящия наставник в мъжете Георги Иванов. "Първият ми треньор бе Радо Боянов, после бях при Георги Попов, но най-много научих в последните две години при Тодор Каменов. Много го уважавам, защото ми помогна да се развия като футболист. За Георги Иванов мога само да кажа, че е страхотен мотиватор и страшно взискателен към всички в отбора", завърши Ертан Томбак.