„Няма приятни загуби. Наистина неприятно се получи. Не можахме последните пет минути да задържим равния резултат. Мисля, че това бе справедливият резултат“, започна наставникът на Локомотив Пловдив Войн Войнов след загубата от Черно море с 2:3 в мача от 29-ия кръг на Първа лига.

„Подценихме ситуациите. И трите гола ни ги вкараха с глава. Трябва да работим в тази насока“.

„Има и силни, и слаби страни. Аз съм от няколко дни. Една тренировка съм провел. Има слабости, има и силни страни. Имахме контузени и наказани. Мисля, че в следващия мач обаче ще сме по-конкурентоспособни. Сигурно, когато всички са здрави ще изглеждаме по-добре. Без да искам да подценявам другите. Днес допуснахме да не кажа детински грешки, но така недобра концентрация и допуснахме три гола с глава, а това се отрази на крайния резултат. Не ме задоволи контролът на топката и се видя, че ни липсва Кики. Той е лидер. Играхме с трима в защита. Това не бе добре, защото в средата на терена играем с човек по-малко. Тази система крие опасности. В следващия мач ще прекрояваме нещата. Заложих на тази система поради липса на основни състезатели. Така преценихме. Съветвах се с моите колеги, аз нямам все още поглед. Мисля, че правилно постъпихме, но все пак тези индивидуални грешки повлияха на крайния резултат“, продължи Войнов.

„Всичко е наред в съблекалнята. Големият минус в Локо сега е 12-ият играч. Аз съм работил и преди в Локо Пд и знам, че когато публиката е до терена, нещата изглеждат по друг начин. Днес се видя, че без феновете нямаме тази сила, която имаме, когато са около нас. Моето желание е да ги върне, а можем да ги върнем с добри резултати и победи“, добави Войнов.

„Докато имаме теоретична възможност ще се борим за четвъртото място. Ако кажа, че следващите един-два мача ще се преборим, няма да е истина, но докато имаш шанс ще се борим“, каза за финал Войнов.