Нападателят на Черно море Дани Кики изглежда намери блясъка и в играта си с наближаването на зимата. Той откри головата си сметка за "моряците" в двубоя срещу Локомотив Пловдив.

"В два-три възлови мача, в които трябваше да играя, се разболявах, след което ме повтори, но се случва. Задоволително е представянето. Играем все по-добре, колективът е на много добро ниво, има уникални момчета, а и с капитан като Георги Илиев, който е отличен като човек всичко е наред. Дойдох в Черно море заради Илиан Илиев, защото съм работил с него, харесва ми как работи, работи се добре с него. Харесвам начина му на работа", коментира той.

В началото на януари Дани Кики не само ще отпразнува своя 31 рожден ден, а и ще отбележи 1 година в Черно море.

По ирония на съдбата на Дани Кики му върви срещу бившия му клуб - Локомотив Пд. В първия мач от сезона, записа асистенция, а в предходния кръг отбеляза и попадение. Макар да отказа да отпразнува гола.

"Локомотив Пловдив, получил съм много от него, както и много съм дал. Винаги ще обичам този отбор", добави той.

Дани Кики носи дълги години екипа на "смърфовете", но започва кариерата си в Ботев.

"Баща ми беше от Ботев, преди да започна в Локо Пд. Тренирах дълги години в Ботев. Но след това подписах с Локо Пд."

Дани Кики смята, че животът му е като на всички останали работещи хора - излиза за работа, връща се.

"Какъв човек е Дани Кики? Като всички нормални хора. Ходи на работа, тренира си, стои си вкъщи после, почива си. Излиза по ресторанти, вечеря, ходи на кино. Нормалните неща."

"Като млад обичах повече да се забавлявам, но сега нещата са различни. С Мартин Камбуров съм близък, тъй като сме и играли заедно. Срещу Витоша Бистрица ще се опитаме да спечелим и да вземем максималното от този мач. Имат контузени играчи, но ние трябва да се възползваме максимално от нашите силни страни", каза още Кики.

"Пожелавам на всички хора да са живи и здрави, българският футбол да се развива повече, и да идват повече хора на мачовете", пожела нападателят.

Черно море гостува на Витоша Бистрица в двубой от 20-ия кръг на Първа лига в събота (15 декември) от 12:30 часа, а вие може да наблюдавате двубоя в ефира на NOVA SPORT, Gong.bg и честотите на Дарик радио.