След страстите от големия мач между Левски и ЦСКА, време е и за още един двубой от родния елит. В 20:00 часа в събота един срещу друг излизат единственият роден евроучастник Лудогорец и Черно море.

Тази битка можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и на честотите на Дарик радио.

Този мач е специален и за двамата треньори Пауло Аутуори и Илиан Илиев, защото бразилецът е бил наставник на българина по време на престоя им в португалския колос Бенфика през 90-те години на миналия век.

В миналия кръг срещу Ботев Пд южноафриканецът Мей Махлангу дебютира за разградчани с гол и асистенция, при това без да бъде част от стартовия състав на тима.

В предишния шампионатен двубой на лудогорци в Коматево румънецът Козмин Моци реализира 9-ата си дузпа за тима в първенството, с което изпревари своя сънародник Клаудиу Кешерю, който има 8 попадения от бялата точка. Бранителят обаче има само един пропуск от 11-те метра.

Лудогорец за първи път през настоящия сезон е в серия от 3 поредни победи в първенството, при които обаче Ренан не успя да запази вратата си суха – 3:1 срещу Дунав, 2:1 срещу Верея и 3:2 срещу Ботев Пд. Към тях се прибави и 3:1 срещу втородинизионния Несебър за купата през седмицата.

Черно море е гостуващият тим, вкарал най-много голове на „Лудогорец Арена” досега – 8 в 10 визити, при това отбелязани от най-голям брой футболисти – осмина. Левски и Литекс са с по 7 попадения в Разград, а Ботев Пд и ЦСКА – с по 6.

За първи път през настоящия сезон Черно море е в серия от 2 поредни загуби в първенството – 1:3 срещу ЦСКА и 1:2 срещу Славия.

Черно море е единственият отбор в лигата, успял да се разпише във всяко едно от досегашните си гостувания – 2:2 срещу Левски, 1:1 срещу Етър, 2:0 срещу Локо Пд и 1:3 срещу ЦСКА.