Крилото на Черно море Мартин Минчев не скри задоволството си от получената повиквателна за националния тим на България, която е негова първа в кариерата му. Младокът може да се появи в игра за „трикольорите” в европейските квалификации срещу Черна гора и Косово по-късно този месец.

В интервю за Дарик радио, Минчев сподели, че за него е истинска чест да защитава националната фланелка на България, но също призна, че не е очаквал повиквателна от Петър Хубчев.

„Дори не съм и очаквал, че ще получа повиквателна от националния селекционер. За мен е голяма чест и ще дам всичко от себе си, ако ми се даде шанс. За мен е добре, че Валентин Антов от ЦСКА също получава повиквателна. Ние се познаваме с него от юношеските национални отбори и сме играли заедно. Ще се опитам бързо да вляза в колектива”, сподели той.

Относно целите на Черно море в шампионата, Минчев каза: „Всички мачове за Черно море от първата шестица са бонус за нас, защото играем срещу добри отбори. Ще се опитаме да се класираме максимално по-нагоре. За мен напрежението спада с всеки изминал мач, защото трупам опит. Аз съм още в крехка възраст.Искам да изляза в чужбина, за да играя голям футбол. Симпатизирам на английското първенство. Целя се най-високо. Не искам да коментирам писанията за интерес към мен от грандовете в България”.