Черно море се завърна с победа на стадион "Тича". Възпитаниците на Георги Иванов се наложиха с 1:0 над Дунав Русе в мача от третия кръг на Първа лига. Така домакините запазиха лидерскатата си позиция в първенството, добавяйки нови 3 точки към актива си. "Моряците" имат 9, а "драконите" остават на второто място с 4 пункта. В герой за варненци се превърна новото попълнение Илиас Хасани, който реализира единственото попадение в 65-ата минута на срещата.

Феновете и познатата обстановка изиграха своята роля и двубоят започна със силен натиск на “моряците”. Възпитаниците на Георги Иванов търсеха попадението от първата минута на срещата. Още във 2-ата Мариян Огнянов получи добър пас от Бранимир Костадинов в наказателното поле и стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Станислав Антонов.  

Играчът на мача Мартин Костадинов: Бихме с много борба

В 7-ата минута след корнер топката попадна в Орлин Старокин, който опита по атрактивен начин със задна ножица да я засече, но неточно.

Атаките на варненци продължиха и в 9-ата минута Георги Костадинов пусна успоредно на голлинията към Чунчуков, но малко недостигна на централния нападател на варненци да засече топката и да я изпрати в мрежата на гостите.  

В 25-ата минута неразчетено излизане на Емил Михайлов можеше да доведе до неприятности за варненци. Бранимир Костадинов бе изведен по фантастичен начин от Самир Аясс, преодоля стража на “моряците” и опита удар, но Мартин Костадинов изчисти топката от голлинията.

Великов: Направихме непростими пропуски, но съм доволен от момчетата

Три минути преди края на първата част Божилов намери Огнянов с добър пас зад защитата на “драконите”. Футболистът остана сам срещу Антонов и я изпрати във вратата му, но страничния рефер вдигна флага си за засада. Според телевизионните повторения такава няма. 

И в началото на втората част домакините бяха по-активния отбор на терена. В 56-ата минута Мартин Костадинов проби отляво, справи се с Михаил Милчев и изпрати топката в наказателното поле. Божилов обаче бе изпреварен от Хубчев, който изчисти топката

В последвалите минути Атанас Зехиров на два пъти опита да застраши вратата на съперника и да удвои за тима си, но без успех. В 64-ата минута десният бек запрати силен шут по трева към вратата на Антонов, но стражът внимаваше и изчисти с крак.

Гонзо: Дунав се отърва с най-малкото

Минута по-късно обаче непрекъснатите атаки на Морето най-после дадоха резултат. Илиас Хасани откри резултата, след страхотен пробив по левия фланг. Бранителят нахлу в наказателното поле и след това изпрати топката в горния десен ъгъл на съперника. Това бе и дебютното попадение за французина в Първа лига.

В 75-ата Юлиян Ненов пропусна да възобнови равенството. Хубчев центрира в наказателното поле, Димитър Георгиев успя да играе с топката и да я изпрати към Ненов, който стреля но единствено разтресе десния страничен стълб.

Пропуските от страна на варненци продължиха. В 87-ата минута на срещата Цветков подаде към Чунчуков, който опита да прехвърли Антонов, но топката мина над напречната греда. 

Вижте стартовите състави на двата тима:

Черно море: 33 Емил Михайлов, 6 Александър Цветков, 9 Цветелин Чунчуков, 14 Георги Божилов, 17 Мартин Костадинов, 18 Атанас Зехиров, 21 Георги Русев, 22 Мариян Огнянов, 23 Илиас Хасани, 66 Орлин Старокин, 73 Ондрей Сукуп

Дунав: 66 Станислав Антонов, 22 Михаил Милчев, 4 Петър Патев, 5 Тейнур Марем, 23 Христофор Хубчев, 11 Диян Димов, 6 Самир Аясс, 77 Бранимир Костадинов, 7 Бирсент Карагарен, 10 Васил Шопов, 9 Мирослав Будинов