Черно море победи Поморие в последната си проверка преди начало на пролетния дял на първенството. Пред собствена публика варненският тим спечели с 2:0. Головете вкараха Мариян Огнянов в 29-та минута и Мартин Минчев 80-та минута.

Мехди Фенуш: Варна е най-хубавият град в България

През първото полувреме Черно море създаде няколко добри ситуации, но откри резултата в 29-та минута. Точен за домакините бе Мариян Огнянов, който получи топката в наказателното поле, преодоля защитник на гостите и реализира за 1:0.

В 33-та минута новото попълнение на домакините Аристот Ндонгала можеше да вкара нов гол. Той получи топката в наказателното поле, овладя на гърди и стреля, но вратарят на гостите Димитър Тодоров изби топката.

В 38-та минута отново отличната реакция на вратаря на Поморие Димитър Тодоров предотврати сигурен гол след опасен удар на Атанас Зехиров от около десетина метра. В 42-та минута бе най-чистата ситуация за гол за гостите, но Ахмед Ахмедов нацели гредата от непосредствена близост.

Черно море отстъпи на дубъла на Лудогорец с 1:4

В 55-та минута гостите можеха да изравнят, но след страхотния удар от повече от 20 метра на Християн Казаков топката премина на сантиметри в аут. В 61-та минута Аристот Ндонгала стреля много опасно по диагонал, но вратарят на гостите успя да спаси. В 80-та минута Мартин Минчев оформи крайното 2:0 след като бе изведен в чиста позиция пред вратата на гостите.

Последната проверка на Черно море пропуснаха Стефан Станчев, Витиня, Дани Кики, Мехди Фенуш и Георги Божилов. Преди началото на срещата официално бяха представени футболисти, които ще носят екипите на Черно море през пролетния дял от първенството. 

По време на подготовката си отборът на Черно море изигра осем контроли. Варненци стартираха проверките с победа с 2:0 над Черноморец /Балчик/, а по време на лагера в Турция завършиха 0:0 с ФК Тирана, загубиха с 0:4 от Криля Советов, направиха 0:0 с Локомотив Ташкент, отстъпиха на Дунареа с 2:3 и победиха ФК Тосно с 1:0. В в предпоследната си проверка, играна в сряда, "моряците" загубиха от Лудогорец 2 с 1:4, а в последната проверка Черно море победи Поморие с 2:0.

Първият пролетен мач на Черно море е срещу Берое на 17 февруари, събота от 17:30 часа във Варна./ БТА


Всички двубои от Първа лига можете да проследите на живо в каналите на DIEMA XTRA, онлайн на PLAY DIEMA XTRA и минута поминута на GONG.BG.