Защитникът Стефан Станчев е част от Черно море вече 5 години и има над 100 двубоя за "моряците". Това явно има своите причини, защото самият той определя, че се чувства перфектно във Варна.

"Най-хубавият период, тук се чувствам перфектно, у дома, има предпоставки да се случват още по-добре нещата. Няма смисъл да се връщам назад, Купа и Суперкупа естествено са били най-хубавите моменти, тези моменти никога няма да бъдат повторени. Дори в тези моменти няма защо да се главозамайва човек, защото може да си от другата страна скоро", сподели Станчев за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

Относно амбициите на тима за Купата на България, Станчев остава здраво стъпил на земята: "Миналата година отстранихме Левски на Герена и после отпаднахме от третодизивионен отбор, от Литекс, така че кел файда. Сега имаме още много кръгове."

През тази година Станчев претърпя поредна травма, но положителното е, че има на кого да разчита в тези моменти:

"На семейството. Няма кой друг да го е грижа толкова за теб. И на себе си, че съм вложил толкова много труд. Операция, имал съм и други дълготрайни контузии. Може би е трябвало още на юношеска възраст да се работи по-професионално. Мога да бъда пример, че като човек има проблем, да не се отчайва и да работи още по-здраво."

"Това е временно класиране топ 6, със сигурност никой не прави изводи. Всички очаквахме по-хубави резултати. Не е късно да ги постигнем. До края на годината остават 5 мача, всичко е в нашите крака."

За многото допуснати голове, Станчев коментира: "Всички се опитваме да си го обясним, получаваме много голове този сезон. Имаше 3 мача с кошмарно много голове. Истината е, че всеки търси вина в себе си. Нямам точно мнение къде сме сбъркали, може би някакво несработване. Футболът е такава игра, че всяка грешка може да се накаже. Някой път липсва концентрация в точния момент."

А какво очаква от предстоящия сблъсък със Септември? "Очакванията са за труден мач. Традиционно играем трудно с тях. Отиваме за един труден мач с достатъчно респект и търсим задължителна победа."