Левият краен защитник на Черно море Юго Кононго е силно впечатлен от старши треньора на отбора Илиан Илиев.

Юношата на Бордо, който е роден във Франция, но има два мача за националния отбор на Конго, пристигна на "Тича" през зимата и вече записа 12 мача с две асистенции за "зелено-белите". От думите му пред изданието "Аctufoot" става ясно, че за силното му представяне огромна роля имат напътствията на Илиев.

БФС посочи съдиите за баражите

"Треньорът ми Илиан Илиев е изключителен специалист. Невероятно е на какво ме научи. Основни неща, които никога не са ми показвани във Франция. Нямам думи, с които да му благодаря, че ми даде този шанс", коментира 26-годишният бранител.

"Футболът в България се базира на техниката и на физиката, но няма почти нищо общо с френския. Много по-тактически е. Целта е топката да се движи по тревата, няма изритвания напред и балонни топки. Нивото до голяма степен е като на Лига 2 във Франция", обясни още той.

Кононго не крие, че е впечатлен от професионализма в България. "Преди бях чувал само за големите отбори като Левски, ЦСКА и Лудогорец. Когато дойдох, бях наистина изненадан от нивото на професионализма в клуба. Няма никакви забавяния на заплащането, тренировъчната база е много добра, въобще всичко е много професионално. Черно море е веднага след водещите клубове в България", коментира той.

Илиан Илиев: Ще бъде страхотно да спечелим баража за Лига Европа

Кононго се надява варненци да спечелят плейофа за Лига Европа срещу Левски на "Герена" (24-и май) и да играят в евротурнирите през лятото.

"Вече записах над десет мача с няколко асистенции. Надявам се да продължа да се представям така, да се забавлявам, да продължа да катеря футболната стълбичка и един ден да заиграя на още по-високо ниво. В краткосрочен план искам да се класираме за Лига Европа. За мен също така е много важно отново да се завърна в националния отбор на Конго", заяви още Кононго./БТА