Напускането на вратаря Пржемисъл Коварж изненада неприятно феновете на Черно море. На негово място в отбора бе привлечен сънародникът му Войтех Шром, който вече дебютира за „моряците”.

Какви са първите впечатления на Шром от Черно море и Варна и какви са амбициите му с екипа на новия му отбор? „Знам, че преди мен тук беше Пржемислав Коварж, страхотен вратар. Ондрей Сукуп ми каза за него и знам, че задачата ми да го заместя е изключително тежка. Той е един от най-добрите вратари, които познавам. Аз ще работя неуморно, така че липсата да не се забележи и дори да работя още по-добре от него.”

„Преди да дойда в Черно море играех в Баник Острава, един от най-големите отбори в Чехия, така че знам какво е чувството да трябва да печелиш постоянно.”

Относно предстоящия мач срещу Славия, Шром коментира: „Не зная нищо за Славия. Сукуп ми каза, че е млад отбор, но само това знам. Трябва да спечлеим. Имаме прекрасен отбор. Трябва да спечелим. Ако вкараме първи, мисля, че няма да имаме проблеми.”

„Мисля, че Георги Иванов е страхотен треньор, имаме много разнообразни тренировки, той разговаря с всички футболисти и прави така, че да се чувстваме комфортно. Изглежда, че крещи много по нас на тренировки, но ние се нуждаем от това.”

„Времето е хубаво, Варна е прекрасен град за живеене”, завърши Шром.