Мартин Минчев - името заради, което България мечтае да има своята бъдеща супер звезда. След по-малко от две седмици той ще навърши пълнолетие.

"Дядо ми ме запали за този спорт, трябва да си винаги здраво стъпил на земята. Трябва да работиш, това е пътят", коментира той.

На 23 април 2017 година под ръководството на Георги Иванов - Минчев дебютира в професионалния футбол.

"Винаги ще помня дебюта си, бихме Локо Пловдив с 3:2, трябва да се трудиш и да си грабнеш шанса, и да се възползваш от него", добави той.

Той стана най-младият дебютант за Черно море на ниво Първа лига на 16 години и 1 ден, последва и първият му гол в Първа лига срещу Пирин Благоевград.

"Никога няма да забравя и първия си гол, не мога да го опиша", добави той.

"Всички ми помагат, но най-вече Георги Илиев, той ми е идол. Гледам да съм на максимум и в училище, и във футбола. Не съм очаквал повиквателната, радвам се, че ми се даде шанс, може да се класираме за Европейското първенство", каза още Минчев.

"Най-много харесвам Роналдо и Мбапе, за първенство Манчестър Юнайтед и Англия".

"Не успяхме да им вкараме втори гол, а дузпите са рулетка", коментира той отпадането на "моряците" от Ботев Пловдив в турнира за Купата на България на 1/4-финалите.

Ботев Пловдив приема Черно море в съботния ден от 17:30 часа в двубой от 29-ия кръг на Първа лига, а вие може да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, минута по минута на Gong.bg и честотите на Дарик радио.